Ilustracija / - M.L.V.
04/03/2024 u 10:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Plav: Krivična prijava protiv zaposlenog u banci, sumnja se da je zloupotrebio štednju preminule osobe

Plavska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv službenika banke D.R. (30), zbog sumnje da je štednu knjižicu na ime osobe koja je preminula, izdao, potpisao i pečatirao, te istog dana realizovao gotovinsku uplatu na njenu partiju štednje od 5.700 eura, a potom realizovao gotovinske isplate u šest navrata.

Na teret mu se stavlja zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Naime, policijski službenici su došli do saznanja da su prilikom vođenja ostavinskog postupka u Osnovnom sudu u Plavu, u novembru 2023. godine, a nakon smrti jednog lica iz Plava, zakonski nasljednici tvrdili da na računu toga lica u jednoj banci, nedostaje 9.700 eura koliko je i upisano u štednu knjižicu na njeno ime, saopšteno je iz Uprave policije.

Sa ovim saznanjima policijski službenici upoznali su tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu, te od zakonskih nasljednika gore pomenutog lica prikupili određenu dokumentaciju dobijenu od banke u kojoj je preminula imala otvoren račun.

- Po nalogu tužioca prikupljen je i dio dokumentacije od banke, te je utvrđeno da je službenik te banke, glavni blagajnik u tadašnjoj ekspozituri u Plavu, D.R. (30) zloupotrijebio svoj položaj na način što je 21. novembra 2019. godine štednu knjižicu na njeno ime izdao, potpisao i pečatirao, te istog dana realizovao gotovinsku uplatu na njenu partiju štednje od 5.700 eura. Nakon toga, D.R. je u periodu od 26. novembra 2019. do 4. marta 2020. godine realizovao gotovinske isplate u šest navrata, potpisujući različitim potpisima naloge za isplatu nakon čega je saldo na ovoj partiji bio 0,06 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon što su utvrđene zloupotrebe od strane D.R., banka u kojoj je bio zaposlen, je zakonskim nasljednicima isplatila cjelokupan iznos.

Protiv D.R. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:10