Brđanin i Đermano / - UP
23/01/2024 u 15:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počela operativna faza projekta protiv krijumčarenja migranata i trgovine ljudima na ZB

Aktivnosti koje će se sprovoditi u okviru projekta kjučne su u dijelu unapređenja kapaciteta u borbi protiv organizovanog kriminala, sa posebnim akcentom na krijumčarenje migranata i borbu protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz UP

Realizacija aktivnosti na Regionalnom projektu "Podrška EU unapređenju borbe protiv krijumčarenja migranata i trgovine ljudima na Zapadnom Balkanu" otpočela je u junu 2023. godine, dok je operativna faza projekta otpočela ovog mjeseca, navode iz Uprave policije.

- Aktivnosti koje će se sprovoditi u okviru Regionalnog projekta "Podrška EU unapređenju borbe protiv krijumčarenja migranata i trgovine ljudima na Zapadnom Balkanu", kjučne su u dijelu unapređenja kapaciteta u borbi protiv organizovanog kriminala, sa posebnim akcentom na krijumčarenje migranata i borbu protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz Uprave policije.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin je juče održao sastanak sa predstavnicima projektnog tima za policijsku komponentu iz italijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Brđanin se zahvalio predstavnicima projekta, kao i na do sada realizovanim aktivnostima u okviru Regionalnog EU IPA 2019 projekta „Borba protiv teškog organizovanog kriminala na ZB“, koje imaju nemjerljiv značaj u jačanju kapaciteta Uprave policije i usvajanju standarda Evropske unije, navode iz UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:00