Službenici Uprave policije uhapsili dva operativno interesantna lica / Uprava policije
01/05/2024 u 11:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Službenici Uprave policije na primorju uhapsili dva operativno interesantna lica

Službenici Uprave policije juče su izvršili pretrese objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, kao i operativno interesantna i sa njima povezana lica, na nekoliko lokacija na teritoriji opština Bar, Ulcinj i Tivat.

Kako su saopštili iz UP, sveukupne jučerašnje aktivnosti policije na jugu Crne Gore rezultirale su lišenjem slobode dvije osobe.

- Prilikom preduzimanja radnje pretresa stana i drugih prostorija koje koristi Y.B. (69), ruski državljanin, u mjestu Komarno, opština Bar, u istom su zatečena dva lica – S.L. (32) i V.T. (49) - saopštili su iz policije.

Kako su naveli, kod S.L. policija je pronašla dva pištolja u ilegalnom posjedu i on je po nalogu tužioca lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

- Ovom prilikom je radi detaljnijih provjera privremeno oduzeto specijalno vozilo marke "tojota lend kruzer 300", kao i ručni sat marke "roleks" - naveli su iz UP.

Takođe, policija je u Ulcinju izvršila i pretres prostorija koje koristi N.K. (55) iz Savezne Republike Njemačke, sa privremenim boravkom u Ulcinju.

- Tokom vršenja pretresa, u posebno izgrađenom skrivenom sefu, pronađena su dva komada vatrenog oružja, brušenog fabričkog broja, oba marke CZ, model M70, kalibra 7,65 mm, kao i 32 komada pištoljske municije istog kalibra - navodi se u saopštenju.

Sa događajem je upoznat tužilac koji će se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji krivičnog djela.

Akcija policije: Pretresi na više lokacija, provjeravaju se BIL lica

Osim toga, prilikom ovog pretresa, u navedenom stambenom objektu zatečeno je lice E.R. (29) iz Berana, kod kojeg je pronađeno manje pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana, te će protiv njega biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

- U nastavku pojačanih aktivnosti, policija je izvršila i pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.B. (19) u Tivtu kada su policijski službenici pronašli i oduzeli četiri manja pakovanja sa sadržajem praškaste bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain. B.B. je po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U Tivtu je policija lišila slobode i tri osobe kod kojih su pronađene manje količine opojne droge marihuana i procesuirala ih zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga - saopšteno je iz UP.

Službenici Uprave policije nastavljaju odlučnu borbu i intenzivne aktivnosti na svim nivoima, u cilju sprečavanja, otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela i stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta za građane na teritoriji Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 01:42