/ foto ilustracija
09/01/2023 u 13:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Porodica stradalog Miloševića: Ogorčeni smo na presudu za smrt našeg sina

Kako se navodi u optužnici, Laković je Miloševića udario pesnicom u predjelu lijeve strane glave iako je bio svjestan da ga na taj način može teško povrijediti pa je na to i pristao

Porodica stradalog Svetislava Miloševića izrazila je nezadovoljstvo povodom presude kojom je Igor Laković osuđen na dvije godine zatvora. Njemu se sudilo zbog optužbi da je teško povrijedio Miloševića koji je u KCCG podlegao povredama.

- Porodica oštećenog je ogorčena sa ovako niskom kaznom izrečene od strane suda. Imajući u obzir sve činjenice i dokaze koji su iznijeti i sprovedeni u ovom postupku i da je njihov sin i brat smrtno stradao ni kriv, ni dužan od optuženog Laković Igora, inače povratnika u izvršenju teških krivičnih djela, zbog čega je isti izdržao višegodišnje kazne zatvora i kad je učinio i ovo djelo bio je na uslovnom otpustu zbog osude na ranija djela, a što očito na njega ni najmanje nije uticalo da se suzdrži od vršenja ovog krivičnog djela koje je vezano za smrtnu posledicu na štetu pokojnog Milošević Svetislava,a što očito ništa ili nije dovoljno značilo ni za sud kad je izrekao ovakvu odluku sa ovako nisko izrečenom kaznom optuženom.Sa ovim se slažem i ja kao punomoćnik oštećenih- kazao nam je advokat Nebojša Asanović koji zastupa porodicu Milošević.

Porodica Milošević tražila je od tužilaštva da podnese žalbu zbog zatvorske kazne koju smatraju neadekvatnom za ovo krivično djelo. Članovi porodice obratili su se i medijima tvrdeći da izrečena kazna treba da bude veća.

Podsjećanja radi, do incidenta je došlo u noći 10. novembra 2021. godine u Ulici Radosava Burića zbog parking mjesta. Laković je udario Miloševića, nakon čega je on pao. Preminuo je četiri dana kasnije u Kliničkom centru Crne Gore. Kako se navodi u optužnici, Laković je Miloševića udario pesnicom u predjelu lijeve strane glave iako je bio svjestan da ga na taj način može teško povrijediti pa je na to i pristao.

- Okrivljeni je oštećenom nanio tešku i po život opasnu tjelesnu povredu zbog koje je liječen u KCCG do 14. novembra 2021. godine kada je nastupila njegova smrt... a u odnosu na koju posljedicu – smrt oštećenog je okrivljeni postupao sa nehatom, tj. znao je da njegovim radnjama takva posljedica može nastupiti, ali je olako držao da do nje neće doći. Čime je učinio krivično djelo teška tjelesna povreda iz člana 151 stav 3 u vezi stava 2 Krivičnog zakonika Crne Gore - navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:16