Akcija ”Browing” / - FOTO: UPRAVA POLICIJE
19/01/2024 u 10:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Na Cetinju uhapšen službenik MUP-a, osumnjičen za nezakonito izdavanje dozvola za oružje

Sumnja da su Pejaković i Krivokapić u periodu od 2019. do 2022. godine, protivpravnim iskoriščavanjem službenog položaja, a postupajući suprotno odradbama člana 13 Zakona o oružju, izdali odobrenja za nabavku oružja za tri lica V.V., B.V. i E.M., od kojih je oružje oduzeto

Policija je uhapsila službenika MUP-a zaduženog za poslove izdavanja oružnih listova u Filijali za upravne poslove, državljanstva i strance na Cetinju Marka Pejakovića, dok je krivična prijava u redovnom postupku podnijeta protiv bivše načelnice Područne jedinice za upravne poslove, državljanstva i strance na Cetinju Olivere Krivokapić. Oni se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su u nastavku nacionalne akcije „Browing“, u ranim jutrarnjim časovima izvršili pretrese na više lokacija na Cetinju i drugim gradovima Crne Gore kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 13 komada vatrenog oružja i municije. Od toga osam komada dugocijevnog vatrenog oružja, četiri komada kratkocijevnog vatrenog oružja, jedna cijev i 804 komada municije. 

- Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju, policija je lišila slobode službenika zaduženog za poslove izdavanja oružnih listova u Filijali za upravne poslove, državljanstva i strance na Cetinju M.P. (51), dok je krivična prijava u redovnom postupku podnijeta protiv bivše načelnice Područne jedinice za upravne poslove, državljanstva i strance na Cetinju O.K (63), zbog istog krivičnog djela, precizirano je iz Uprave policije.

Iz UP navode da postoji sumnja da su O.K i M.P, u periodu od 2019. do 2022. godine, protivpravnim iskoriščavanjem službenog položaja, a postupajući suprotno odradbama člana 13 Zakona o oružju, izdali odobrenja za nabavku oružja za tri lica V.V., B.V. i E.M., od kojih je oružje oduzeto, kao i drugim licima, čime su im omogućili nabavku 28 komada vatrenog oružja, suprotno zakonskim propisima, gdje je za sada utvrdjeno da su u 17 odvojenih predmeta i slucajeva, postupali nezakonito. Istraga se vodi u odnosu na desetine predmeta u kojima su postupala osumnjičena lica.

- Jutrošnja akcija službenika Sektora za borbu protiv kriminala predstavlja beskompromisnu posvećenost procesuiranju svih službenika koji su svojim aktivnostima kompromitovali sistem bezbjednosti, kao i transparentnost u radu koja će biti ključna smjernica za obnovu povjerenja u institucije sistema, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
PRETRESICETINJE
23. jul 2024 11:16