/ - DAN
27/06/2023 u 13:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pretresi u Herceg Novom i Podgorici, uhapšeni osumnjičeni za učešće u ubistvu Šćepana Roganovića

Protiv pet osoba podnijete su krivične prijave zbog stvaranja kriminalne organizacije

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) su zajedno sa službenicima Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta, postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), jutros na području Podgorice i Herceg Novog izvršili pretrese na šest lokacija, te protiv pet osoba podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.   

- Policijski službenici su, postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a u okviru proširene istrage koja se vodi u vezi ubistva Š.R., lišili slobode S.R. (42), M.G. (35) i M.R. (29), a protiv I.V. (47), koji se nalazi u bjekstvu, i I.M. (37), koji se nalazi u UIKS-u zbog drugog krivičnog djela, podnijeli krivični prijavu zbog gore navedenog djela- navodi se u saopštenju policije.

Kako se dodaje, sumnja se da su ova lica, zajedno sa ranije procesuiranim licima, stvorila kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj izvšenje krivičnog djela ubistvo na štetu Šćepana Roganovića.

Podsjećamo, Roganović je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine. Na konferenciji Uprave policije i tužilaštva saopšteno je tada da je motiv ovog ubistva “bezobzirna osveta” i da žrtva nije bila označena kao bezbjednosno interesantno lice.


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 18:15