Jul, pretres, Zapad / - UP
01/08/2023 u 18:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pretresi u Nikšiću: Oduzeta lovačka puška, municija i detonatorske kapisle

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad” u julu su izvršili ukupno 29 pretresa stana/kuće i drugih prostorija i tim prilikama pronašli i oduzeli: 18 komada vatrenog oružja, 1.280 komada municije različitog kalibra, pola kilograma eksploziva, 59 komada električnih detonatorskih kapisli...

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad” u kontinuitetu sprovode pojačane aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu, sa ciljem otkrivanja izvršilaca krivičnih djela, kao i sprečavanja izvršenja krivičnih djela i prekršaja.

- Nikšićka policija je, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.K. (35) i tom prilikom pronašla i oduzela lovačku pušku marke „Monte Carlo“, 60 komada municije različite vrste i kalibra, kao i 15 komada električnih detonatorskih kapisli. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji će se o pravnoj kvalifikaciji događaja izjasniti nakon dodatno prikupljenih obavještenja, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je 30. jula u Nikšiću lišila slobode M.A. (45) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajendnici i krivično djelo teška tjelelsna povreda.

- M.A. je, kako se sumnja, fizički napao brata od strica i zadao mu udarac u predjelu lica kojom prilikom mu je nanio povredu u vidu loma nosne kosti. Dan kasnije, 31. jula, nikšićka policija je, postupajući po naredbi nadležnog suda, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.A. i tom prilikom pronašla i oduzela 43 komada električnih detonatorskih kapisli. U odnosu na oduzete predmete postupajući državni tužilac će se naknadno izjasniti, navodi se u saopštenju.

image

Pretres NK

- UP

Podsjećaju da su sprovodeći navedene aktivnosti policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad” u julu izvršili ukupno 29 pretresa stana/kuće i drugih prostorija i tim prilikama pronašli i oduzeli: 18 komada vatrenog oružja, 1.280 komada municije različitog kalibra, pola kilograma eksploziva, 59 komada električnih detonatorskih kapisli, četiri detonatorske kapisle, dva detonatorska upaljača, optički nišan i više komada raznih rezervnih djelova za vatreno oružje.

- Pet lica je procesuirano nadležnim tužilaštvima zbog izvršenih krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se u ostalim slučajevima nadležni državni tužioci o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela izjasniti nakon vještačenja u Forenzičkom centru, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:42