/ илустрација фото: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ
20/05/2021 u 14:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Расвијетљен експлозивни напад и подметање пожара

Кривична пријава је поднијета против А.Е. (18) због активирања експлозивне направе, полиција је прикупила доказе који указују на сумњу да М.И. (17) запалио туђе возило

Подгоричка криминалистичка полиција је, предузимајући активности на расвјетљавању дјела из области пожара и експлозија из претходног период, идентификовала починиоце и прикупила доказе за догађаје из 2017. и 2019. године. 

- Службеници Јединице криминалистичке полиције за сузбијање тероризма и пожара, експлозија и хаварија идентификовали су особу која је 19. јула 2017. године поставила и активирала експлозивну направу у дворишту породичне куће Г.В. којом приликом је наступила материјална штета. Кривична пријава је поднијета против А.Е. (18) а терети се за кривично дјело изазивање опште опасности у стицају са кривчним дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја- речено је из полиције.

Како је саопштено, расвијетљено је и подметање пожара на возилу из фебруара 2019. године у власништву У.Б. којом приликом је наступила већа материјална штета.

- Полиција је прикупила материјалне доказе који указују на сумњу да је ово дјело извршио М.И. (17) и њему се на терет ставља кривично дјело изазивање опште опасности у стицају са кривичним дјело уништење и оштећење туђе ствари, те је против њега поднијета кривична пријава у редовном поступку- казали су из полиције.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:30