ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC / - ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
05/10/2022 u 14:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šverc cigareta - SDT: Uhapšen načelnik Odjeljenja za sprečavanje krijumčarenja i tri člana komisije

Uhapšen je Ž.I.,načelnika Odjeljenja za sprječavanje krijumčarenja i N.A., R.V. i M.S., članove Komisije za uništavanje oduzetih cigareta UPC,zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i primanje mita

Vukas Radonjić,državni tužilac i portparol u Specijalnom državnom tužilaštvu, informisao je javnost o novim hapšenjima povodom predmeta šverca cigareta.

Saopštenje rpenosimo integralno: 

"Nakon ocjene dosad prikupljenih dokaza i obaještenja,po nalogu državnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode Ž.I.,načelnika Odjeljenja za sprječavanje krijumčarenja i N.A., R.V. i M.S., članove Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Uprave prihoda i carina,zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i primanje mita

Lica lišena slobode ce biti sprovedena državnom tuziocu radi saslusanja u svojstvu osumnjičenih najkasnije u roku od 24 časa od časa lišenja slobode.

Ranije su,u istom predmetu,lišeni slobode osumnjičeni predsjednik Komisije za uništavanje oduzetih cigareta E.A. šef mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina M.P. i vozač kamiona sa oduzetim cigaretama D.B, zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije,primanje mita i zloupotreba službenog položaja,a nakon saslušanja im je odredjno zadržavanje u trajanju do 72 časa od časa lišenja slobode.

Postupak izvidjaja u predmetu,koji obuhvata i druga službena lica,pored osumnjičenih i lišenih slobode, je pokrenulo Specijalno drzavno tužilaštvo,po službenoj dužnosti,a dokazi i obavještenja su prikupljani u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

Radi zaštite interesa i svrhe postupka,za sada se nece iznositi više podataka,a Specijalno državno tužilaštvo će blagovremeno obavijestiti o svojim daljim radnjama i njihovim rezultatima,poštujući i pravo javnosti da zna.

Vukas Radonjić,državni tužilac i portparol u Specijalnom državnom tužilaštvu"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 01:09