Запљена дроге у Колумбији / - принтскрин Јутјуб
25/10/2021 u 07:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шеф колумбиjског картела повезан са балканским криминалцима

Досиjе коме jе Семана имала приступ садржи извјештаj о преговорима са емисарима мексичких картела, калабриjске и сицилиjанске мафиjе из Италиjе и организациjа за трговину дрогом са Балкана - наводи се у тексту колумбиjског дневника

Jедан од наjвећих трговаца дрогом у Колумбиjи Дарио Антонио Усуга, звани Отониел, вођа насилног нарко-картела Клан дел Голфо, повезан jе са балканским трговцима дрогом, обjелоданио jе колумбиjски дневник "Семана" у свом онлаjн издању. Виjест о хапшењу Усуге, коjи jе био на црноj листи Стеjт департмента, обишла jе свиjет а колумбиjски дневник, позиваjући се на податке тамошње полициjе, указуjе на његове везе са балканским криминалцима.

- Да би успоставио мрежу за илегалну трговину, Отониел jе успоставио међународне конекциjе у Панами, Мексику, Доминиканскоj Републици и Белгиjи. Досиjе коме jе Семана имала приступ садржи извјештаj о преговорима са емисарима мексичких картела, калабриjске и сицилиjанске мафиjе из Италиjе и организациjа за трговину дрогом са Балкана - наводи се у тексту колумбиjског дневника.

Ухапшен највећи нарко-дилер у Колумбији, упоређују га с падом Пабла Ескобара

Колумбиjске власти обjавиле су у суботу вече да jе ухваћен Усуга, представљен као вођа насилног нарко-картела Клан дел Голфо.

Власти су за њим трагале готово седам година и нудиле награду од 3.000 милиона пезоса (785.000 долара) за информациjе коjе ће довести до његовог хватања.

Амерички Стеjт департмент понудио jе награду до пет милиона долара за информациjе коjе воде до његовог хапшења.

Колумбиjска воjска обjавила jе фотографиjе Усуге у лисицама и под стражом. Генерал Луис Фернандо Наваро рекао jе да jе операциjа за хватање Усуге спроведена у зору у петак, а да jе у њоj учествовало више од 500 припадника колумбиjских специjалних снага.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:20