/ Društvene mreže
14/03/2024 u 10:48 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Binaliju Čamgozu zakazano za 8. april

Pred Osnovnim sudom Podgorica za 8. april zakazano je suđenje, glavni pretres, turskom državljaninu Binaliju Čamgozu, saznaje portal Dan.

Postupak vodi sudija Ivana Becić.

Podsjećamo, Turskom državljaninu Binalij Čamgoz (40) sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda izrekao je mjeru nadzora zabrana napuštanja stana.

Nakon što je Čamgoz saslušan 31. januara saslušan u ODT, njegov  advokat Marko Radović je tada  naveo da se pravi pritisak i da je Čamgoz uhapšen za nešto što je već osuđen, ukazao je da se radi o progonu. Osumnjičeni je negirao krivicu i navode optužbi.

Povodom podizanja optužnog predloga za korišćenje falsifikovane isprave protiv  Čamgoza, jedan od njegovih advokata Miloš Vuksanović kazao je ranije u izjavi za portal Dan da je izvjesno da će u tom postupku biti oslobađajuća presuda.

Advokat Vuksanović: Optužbe protiv Čamgoza neosnovane, svjesno korišćenje državnih resursa da bi se pravio pritisak na progonjeno lice

On je naglasio da su neutemeljene optužbe protiv Čamgoza i da oni koji postupaju tako prave samo trošak na račun države.

Podsjećamo, policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) uhapsili su Čamgoza. On je, kako je tada saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, međunarodno traženo lice.

- Osnovano se sumnja da je Binali tokom 2022. godine prilkom osnivanja pravnog lica Lion & d.o.o Budva, posredstvom jedne knjigovodstvene agencije iz Budve, kod Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, kao pravu upotrijebio lažnu tursku ispravu sa njegovom fotografijom, sa imenom Mehmet Alibajhan čime doveo u zabludu državne službenike Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, koji su mu donijeli rješenje o registraciji naznačenog privrednog društva - naveli su tada iz MUP-a.

(VIDEO) Advokat Radović: Nadležni grubo krše prava Camgozu, nikada nije bilo osnovanijeg zahtjeva za azil

U kriminalnim radnjama, kako se navodi, osumnjičeni Binali Čamgoz upisan je kao suosnivač sa vlasničkom udjelom pod imenom Mehmet Alibajhan, dok je kao izvršni direktor i suosnivač upisan drugi turski državljanin.

Za njim je raspisana međunarodna potjernica od strane pravosudnih organa Turske radi vođenja krivičnog postupka za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, nanošenje povreda, prijetnje, kršenje zakona o vatrenom oružju, prouzrokovanju štete, razbojnička krađa, pokušaj ubistva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:46