/ - FOTO: TVITER
06/11/2023 u 07:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje za ubistvo Vukotića: Živković i Perunović ostaju u turskom zatvoru

Jovan Vukotić ubijen je u septembru prošle godine u četvrti Šišli u Istanbulu kada su na njega napadači, sa motocikla, pucali dok se nalazio u kolima sa svojom partnerkom i djetetom na putu ka šoping centru

Turski sud odlučio je da produži pritvor Radoju Živkoviću, Zdravku Perunoviću, Jakupu Doganu, Elanuru Tuni, Emirdžanu Šumeru, Emreu Karagaču i Furkanu Ješilu, okrivljenima za učešće u ubistvu navodnog vođe “škaljarskog klana” Jovana Vukotića prošle godine u Istanbulu.

Kako prenosi birgun.net, dio okrivljenih je već pušten na slobodu pod uslovom zabrane putovanja i sudske kontrole. Konkretno, optuživani “kavčanin” Milan Vujotić i još troje turskih državljana pušteni su da se brane sa slobode, prenosi Portal RTCG.

Njima su određene mjere zabrane napuštanja zemlje i obaveznog javljanja u policijskoj stanici. Međutim, odlukom suda Perunović i Živković ostaju iza rešetaka.

Prošle godine, Ministarstvo pravde Crne Gore potvrdilo je da će zatražiti izručenje Perunovića i Živkovića od Turske, iako im se tamo sudi.

“Nadležni organi Crne Gore će, u skladu sa Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i međunarodnim ugovorima koji regulišu izručenje okrivljenih i osuđenih lica, tražiti izručenje lica koja se potražuju radi vođenja krivičnih postupaka pred pravosudnim organima Crne Gore, bez obzira na to da li se protiv tih lica (u državama gdje se nalaze) vode krivični postupci”, saopštili su iz Ministarstva pravde prošle godine.

Zdravko Perunović i Radoje Živković poznati su odranije crnogorskim istražnim organima, ali i javnosti.

Ukupno 16 osoba osumnjičeno je da je učestvovalo u ubistvu Vukotića, a od toga četvoro se nalazi na slobodi nakon posljednjeg suđenja u Turskoj.

Podgoričanin Milan Vujotić, za koga pojedini mediji navode da je istaknuti član “kavačkog klana”, nalazio se u kućnom pritvoru, a kako prenose turski mediji, vijeće suda donijelo je odluku da se ukine, sa tim što mu je određena zabrana putovanja i napuštanja zemlje, uz obavezno javljanje policiji.

Jovan Vukotić ubijen je u septembru prošle godine u četvrti Šišli u Istanbulu kada su na njega napadači, sa motocikla, pucali dok se nalazio u kolima sa svojom partnerkom i djetetom na putu ka šoping centru. Poslije ubistva, uslijedila je velika akcija turske policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:29