Jovana Todorović / - FOTO: DNP
14/04/2024 u 14:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Todorović: Hapšenje Katnića i Lazovića novi dokaz ispravnog puta Crne Gore

Povodom hapšenja bivšeg glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića, i pomoćnika direktora policije, Zorana Lazovića, DNP poručuje da taj čin predstavlja još jedan, novi dokaz ispravnog puta Crne Gore prema vladavini prava i evropskim integracijama, kazala je portparolka partije Jovana Todorović.

Dodaje da tokom tog puta više neće biti nedodirljivih kad je riječ o pravnoj državi Crnoj Gori, pri čemu više niko ne može biti iznad zakona.

- DNP ukazuje na činjenicu da je bilo krajnje vrijeme da država Crna Gora ne samo deklarativno, već i konkretno dokaže Evropi, kao svom krajnjem cilju, da su promjene na nivou države i zaista pokrenute na našem evropskom putu - navodi se.

ističe da  da svi organi vlasti otvaraju jednu novu stranicu afirmacije pravne države, čime se jasno označava iskorak Crne Gore ka evropskim narodima i standardima.

- Ali i iskorak prema bezbjednosti svih građana ove države, koji imaju pravo da im se dokaže da upravo oni predstavljaju okosnicu cjelokupnog društva, dostojnu uvažavanja, uz nove dokaze da država ne može pripadati pojedincima nego narodu ove zemlje - zaključuje Todorović.

UP: Katnić i Lazović uhapšeni u akciji "Alfa"

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:17