Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
19/02/2024 u 11:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tokom vikenda uhapšena tri međunarodno tražena lica

Licima koja su lišena slobode sudija za istrage Višeg suda je odredio ekstradicioni pritvor

Službenici Uprave policije (UP) su tokom vikenda lišili slobode tri međunarodno tražena lica koja potražuju Austrija, Njemačka i Srbija.

- Crnogorska policija lišila je slobode Z.D. (50) državljanina Republike Srbije, a po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Beč. On se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog krivičnog djela distribucija opojnih droga - navode iz UP.

Policija je, takođe, po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Visbaden slobode lišila državljanin Albanije, E.A. (22).

- On se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred nadležnim organima Savezne Republike Njemačke zbog krivičnih djela teška krađa, krađa i oštećenje imovine - navode iz UP.

Iz policije ističu da je Z.T. (49), državljanin Bosne i Hercegovine, lišen slobode po naredbi Specijalnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu, u cilju obezbjeđivanja  njegovog prisustva krivičnom postupku pred nadležnim organima Republike Srbije zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksploziva.

Svim gore navedenim licima je od strane sudija za istrage Višeg suda određen ekstradicioni pritvor.

- Upotrebom servisa koji su povezani sa Interpolovom bazom podataka, za lica koja se potražuju na međunarodnom nivou, kako na graničnim prelazima tako i na teritoriji države, službenici Uprave policije su izvršili kontrole lica u realnom vremenu kroz baze traženih lica koje su rezultirale lišenjem slobode gore navedenih lica koja potražuju pravosudni organi Savezne Republike Njemačke, Republike Srbije i Republike Austrije, u veoma kratkom vremenskom periodu.

Kontrole lica, pogotovu kontrole na graničnim prelazima kojima su podložni svi putnici, čine crnogorsku policiju pouzdanim međunarodnim partnerom, a takođe i bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori dodatno sigurnijom i granične prelaze, koje kontroliše crnogorska policija, neprelaznom preprekom za međunarodno tražena lica - navode iz Uprave policije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:09