/ SJEDNICA TUžILAčKO SAVJETA- FOTO: LAZAR RUžIć
17/11/2023 u 11:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilački savjet o izvještaju povodom postupanja tužilaca u istrazi o ubistvu Duška Jovanovića

Više državno tužilaštvo je savjetu dostavilo podatke o svim istragama koje su vođene o ovom zločinu, od kojih su sve, osim jedne, okončane zaključkom da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica za djelo koje se goni po službenoj dužnost

Tužilački savjet je na današnjoj sjednici odložio razmatranje informacije o istragama koje su vođene povodom ubistva glavnog i odgovornog urednika „Dana“ Duška Jovanovića, a koju je im je dostavilo Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Odluka o odlaganju rasprave donesena je kako bi se tužilaštvu tražilo da dopuni informacije o ovom slučaju, posebno zaključke koji se odnose na angažovanje eksperata FBI u rasvjetljavanju atentata na Jovanovića.

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Tatjana Begović ocijenila je da zaključci koji se odnose na FBI ne sadrže sve tražene podatke.

– Dobro bi bilo da dopunimo informaciju tim činjenicama pa da onda donosimo krajnje zaključke – kazala

je Begović.

Tužilački savјet danas razmatra izvјeštaј o postupanju tužilaca u istrazi o ubistvu Duška Јovanovića

Tužilački savjet: Potvrđen izbor Resulbegovića za rukovodioca ODT Ulcinj

To tužilaštvo je Tužilačkom savjetu dostavilo podatke o svim istragama koje su vođene o ovom zločinu, od kojih su sve, osim jedne, okončane zaključkom da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica za djelo koje se goni po službenoj dužnosti. Naime, sve završene istrage su arhivirane, osim u slučaju postupka protiv Damira Mandića, koji je zasad jedini osuđeni za pomenuti zločin, a koji je oglašen krivim za saučesništvo.

image
- SJEDNICA TUžILAčKO SAVJETA- FOTO: LAZAR RUžIć

U informaciji VDT-a navedeno je koji su sve tužioci vodili istrage i koje su radnje preduzeli. Tokom četiri godine istrage koju je vodio tužilac Zoran Vučinić, kako se zaključuje iz spisa, nijesu sprovođene nikakve radnje u istrazi o ubistvu Jovanovića.

image
- SJEDNICA TUžILAčKO SAVJETA- FOTO: LAZAR RUžIć
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:44