/ - FOTO: BOJANA ČUPIć/VLADA CRNE GORE
02/05/2024 u 13:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić: Naš evropski put postaje svakom reformom sve opipljiviji

Premijer Crne Gore Milojko Spajić smatra da evropski put Crne Gore svakom reformom postaje sve opipljiviji i opipljiviji.

- Izjava predsjednika Evropskog odbora Bundestaga Antona Hofrajtera da se zalaže za to da Crna Gora postane članica EU do 2026. godine izražava duboko razumjevanje Njemačke za poziciju i rezultate koje postiže naša zemlja- saopštio je premijer Milojko Spajić.

- Ova izjava izražava duboko razumjevanje Njemačke za poziciju i rezultate koje postiže Crna Gora. Podrška naših njemačkih partnera se pojačava i naš evropski put postaje svakom reformom sve opipljiviji i opipljiviji - naveo  je Spajić.

Kako su ranije objavili mediji, predsjednik Evropskog odbora Bundestaga Anton Hofrajter kazao je da bi zemlje koje ispunjavaju kriterijume iz Kopenhagena trebalo brzo da postanu članice EU i posebno se založio za to da Crna Gora postane članica do 2026. godine. 

- Zemlje koje ispunjavaju kriterijume iz Kopenhagena trebalo bi da brzo postanu članice EU - rekao je političar Zelenih i posebno se založio za to da Crna Gora postane članica do 2026. godine, prenosi portal Vreme.

-Ta zemlja bi mogla veoma brzo da se pridruži i ja mislim da bismo Crnu Goru mogli da iskoristimo kao primjer da pokažemo da je EU sposobna da se širi- rekao je Hofrajter, ujedno naglasivši da bi želio da vidi „jasnu posvećenost EU, ali i Njemačke“.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 13:46