/ FOTO. KCCG
10/10/2023 u 18:37 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo saslušalo osumnjičenog hirurga

Iz Kliničko bolničkog centra saopštili su da 27. septembra, da je zavšen nalaz patoanatomske obdukcije kojim je konzilijum patologa ustanovila neposredni uzrok smrti pacijenta M.P.

Vaskularni hirurg N.F., koji radi u Klinički centar Crne Gore, saslušan je u svojstvu osumnjičenog u predmetu koji je protiv njega formiralo Više državno tužilaštvo. To je u izjavi  za portal Dan potrvdila  portparolka i tužiteljka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica.

Kako je Medenica kazala u izjavi za portal Dan, tokom daljeg postupka poduzeće se sve neophodne randje i saslušati po potrebi još lica.

Iz Kliničko bolničkog centra saopštili su da 27. septembra,  da je zavšen nalaz patoanatomske obdukcije kojim je konzilijum patologa ustanovila neposredni uzrok smrti pacijenta M. P.

- Prethodno je bilo obavljeno i sudsko medicinsko vještačenje dijela tijela na zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva, čiji je nalaz proslijeđen dana 22. 09. 2023. godine. Nakon završetka svih radnji u vezi sa gore navedenim, obratićemo se javnosti sa činjenicama koje smo ustanovili - navode su tada iz Kliničkog.

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo je istragu kojom je obuhvaćen vaskularni hirurg Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) N.F. na osnovu krivične prijave koju je protiv doktora podnijela porodica preminulog pacijeta, zbog navodnog protivpravnog oduzimanja ljudskih organa ili djelova tijela.

Nakon utvrđivanja rezultata obdukcije tijela pacijenta koji je preminuo nakon operacije u KCCG u Podgorici, a kojeg je operisao doktor N.F.  biće utvrđen dalji tok istrage.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 05:52