/ -FOTO: B.JE
25/02/2023 u 06:38 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U pljevaljskom selu za mjesec dana dva puta opljačkali poštu

Siguran sam da će policija pronaći provalnika i da ćemo vrlo brzo znati o kome se radi, kaže predsjednik MZ Odžak Stanko Mrdak

Naselje Odžak, koje je i centar istoimene mjesne zajednice sa više sela i zaselaka, u poslednje vrijeme je postalo mjesto u kome se sve češće dešavaju provale, krađe ali i pokušaji ozbiljnih pljački.

Na meti su ugostiteljski i trgovački objekti, a u poslednjih mjesec i po u dva navrata pokušana je pljačka seoske pošte.

Provalnik je u prvom navratu, uoči podjele januarske penzije, ušao nasilno u poštu, ali ga je u pljački spriječila stara poštanska metalna kasa.

Najvjerovatnije isti provalnik, vratio se i 18. februara kako bi uz specijalnih alate prerezao staru poštansku kasu i otuđio februarske penzije. Prema informacijama dobijenim od mještana Odžaka, najvjerovatnije se radi o dobro obučenom provalniku, jer je pokušaj pljačke vršen tokom noći, a da bi se prikrio rad alata na struju na prozorima Pošte zalijepljene su neprovidne folije.

Na meti i džek - pot Odžaka

U jednom od ugostiteljskih objekata u Odžaku u nekoliko navrata provalnici su tokom prethodnih mjeseci i godina vršili upade i iz aparata za igre na sreću nosili novac.

Stanovnici Odžaka u šali takve pljačke, gdje je ukradeno po nekoliko stotina eura od igara na sreću, nazivaju Džek-pot Odžaka.

Odžak se nalazi se na putnom pravcu Pljevlja –Đurđevića Tara. U naselju je smještena Osnovna škola "Mihailo Žugić", a pored pošte radi i nekoliko ugostiteljskih i trgovačkih preduzeća.

U neposrednoj blizini naselja nalaze se i manji pogoni za preradu drveta. Pored privatnih kuća u Odžaku su i stambeni objekti gdje su ranije ali i sada stanovali i stanuju prosvetni radnici

Provalniku ni ovog puta nije pošlo za rukom da prereže metalnu kasu jer je izbacio osigurač na sklopi. Provalnik je najvjerovatnije pomislio da je nestala struja ili je odustao jer nije znao gdje smještena sklopka.

Za provalnikom se još traga, a penzioneri u Odžaku su 20. fembruara dobili penzije.

– Siguran sam da će policija pronaći provalnika i da ćemo vrlo brzo znati o kome se radi. Lično imam puno povjerenje u rad policije - kazao je za "Dan" predsjednik Mjesne zajednice Odžak Stanko Mrdak uz potvrdu da je i u prethodnom periodu bilo provala u ugostiteljske i trgovačke objekte.

Mrdak napominje da u Mjesnoj zajednici Odžak, kao i u drugim djelovima pljevaljske opštine, ima dosta starijih lica koji bi mogli da pretrpe štete od krađa i pljački.

– Postoji strah za starija lica da se njihovi domovi ne nađu na meti provalnika - ističe Mrdak.

U pljevljaskoj Policiji saznajemo da se preduzimaju određene radnje i da su na dobrom tragu da pronađu provalnika, te da ostaje da se vidi da li je provalnik ili provalnici imao saradnika u Odžaku. Na takav zaključak navodi i činjenica da poslednjih godina nisu pljačkane druge seoske pošte.

Vrijedi podsjetiti da je policija neke od krađa u ugstiteljskim objektima u prethodnom periodu rasvjetlila, ali da neke krađe ipak nijesu razotkrivene.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:06