Aerodrom Tivat / - WEB
13/07/2023 u 11:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšen Rus u Tivtu, sumnja se da je vođa kriminalne grupe

G.M. je u kontinuitetu od 1993. godine svjesno zauzimao najvišu poziciju u kriminalnoj hijerarhiji u Krasnodarskom regionu - navode iz polcije

Pripadnici Sektora granične policije su juče na graničnom prelazu Aerodrom Tivat uhapsili G.M. (59) državljanina Ruske Federacije, za kojim je raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Moskva, zbog krivičnog djela zauzimanje najviše pozicije u kriminalnoj hijerarhiji, saopšteno je iz Uprave policije.

- G.M. je  u kontinuitetu od 1993. godine svjesno zauzimao najvišu poziciju u kriminalnoj hijerarhiji u Krasnodarskom regionu u Rusiji, te koristio svoju najvišu poziciju u kriminalnoj hijerarhiji, autoritet i uticaj u kriminalnoj sferi kako bi organizovao, vodio i upravljao kriminalnim aktivnostima - navode iz polcije.

G.M. će biti sproveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalju nadležnost.

Osim toga, aktivnostima u okviru istrage ciljanog traganja i razmjenom operativnih saznanja kroz međunarodnu operativnu saradnju, službenici Sektora za borbu protiv kriminala  zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su juče uhapsili Š.P. (30) iz Kosova.

- Š.P. se potražuje na osnovu međunarodne potjernice UNMIK-a – Kosovo, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od godinu dana, pet mjeseci i 16 dana, zbog počinjenog krivičnog djela teška krađa. On će biti sproveden nadležnom sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju u zakonom predviđenom roku - navode iz policije.

  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

30. april 2024 06:44