Dogovorena saradnja sa njujorškom policijom / - UPRAVA POLICIJE
06/09/2022 u 07:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Dogovorena intenzivnija saradnja sa njujorškom policijom

Brđanin je istakao da je Crna Gora uspostavila zakonski okvir za dalji razvoj modela policije vođene obavještajnim radom kojim će se objediniti najznačajnije baze podataka i sistemi UP, a sve u cilju suzbijanja teškog i organizovanog kriminala. navodi se u saopštenju Uprave policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin, posljednjeg dana radne posjete SAD, obišao je još nekoliko značajnih organizacionih jedinica njujorške policije kojom prilikom se sastao se sa šefom obavještajne službe Tomasom Galatijem.

- Direktor Uprave policije informisao je sagovornike o sprovođenju razvojnog projekta koji se odnosi na izgradnju policijsko-informacionog sistema za dobro i efikasno upravljanje, koji zapravo pruža jedinstveni integrisani obavještajni sistem. Brđanin je istakao da je Crna Gora uspostavila zakonski okvir za dalji razvoj modela policije vođene obavještajnim radom kojim će se objediniti najznačajnije baze podataka i sistemi Uprave policije, a sve u cilju suzbijanja teškog i organizovanog kriminala - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Ovom prilikom posebno je naglašen doprinos Kancelarije Međunarodnog programa za obuku u krivičnim istragama Ministarstva pravde SAD-a (ICITAP) u okviru ovog projekta, a koju su sagovornici prepoznali kao zajedničku platformu za dalje unapređenje saradnje u ovoj oblasti. 

Ističući spremnost njujorške policije da pruži punu podršku crnogorskim kolegama u unapređenju kapaciteta, Galati je delegaciju upoznao sa organizacionom strukturom, izazovima i modalitetima rada organizacione jedinice kojom rukovodi. 

- Na sastanku su dogovorene konkretne aktivnosti za nastavak saradnje dvije policije, koja će se prvenstveno odnositi na razmjenu iskustava i dobrih praksi, te je iskazana obostrana otvorenost za kontinuirano unapređenje bilateralnih odnosa - navode iz Uprave policije.

Osim navedenog, Brđanin je tokom sastanka sa šefom  Kancelarije za strategije kontrole kriminala (COMPSTAT) bio u prilici da se upozna sa načinima na koje ova organizaciona jedinica analizira i prati trendove širom grada i razvija strategije usmjerene na smanjenje kriminala, obezbjeđujući pritom da se te strategije implementiraju u svim jedinicama njujorške policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:43