/ - ilustracija
27/11/2023 u 12:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Prijave protiv roditelja jer su im djeca konzumirala alkohol, novčane kazne za vlasnike lokala

Protiv zakonskih zastupnika – roditelja ovih lica biće podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz čl. 37 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – zanemarivanje, navode iz policije

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su tokom vikenda, u cilju održavanja stabilnog stanja javnog reda i mira, kao i sprečavanja izvršenja krivičnih djela i prekršaja, izveli operativno-taktičku mjeru i radnju „Racija“ u sedam ugostiteljskih objekata.

U subotu su izvršene racije u dva veća ugostiteljska objekta i tom prilikom je kontrolisano 400 osoba. Tokom sprovođenja ovih aktivnosti u jednom ugostiteljskom objektu policijski službenici su zatekli devet maloljetnika u konzumiranju alkoholnih pića.

Sa njima su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, u prisustvu zakonskih zastupnika, obavili razgovore.

- Protiv zakonskih zastupnika – roditelja ovih lica biće podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz čl. 37 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – zanemarivanje - saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, policijski službenici će prekršajno procesuirati pravno lice i odgovorno lice ovog ugostiteljskog objekta zbog kršenja odredbi Zakona o javnom redu i miru.

Pravnom licu koje prodaje ili omogućava korišćenje alkoholnog pića licu koje nije navršilo 18 godina zaprijećena je novčana kazna do 5.000 eura, dok je za odgovorno lice zbog istog prekršaja zaprijećena novčana kazna do 1.500 eura.

- Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ će u narednom periodu pojačati kontrole ugostiteljskih objekata sa posebnim akcentom na kontrole točenja alkoholnih pića maloljetnim licima, te još jednom apelujemo na vlasnike ugostiteljskih objekata da poštuju zakonske procedure, ne samo u cilju izbjegavanja eventualnih novčanih kazni, već radi dobrobiti naše djece i mladih - poručuju u Upravi policije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. februar 2024 01:43