Privođenje Petra Lazovića / - IVAN PETROVIć IPE
02/03/2023 u 20:38 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ustavni sud prihvatio dvije žalbe Petra Lazovića, odnose se na jemstvo i pritvor

Lazović je ranije pred sudom kazao da je svoj posao obavljao časno i u skladu sa zakonom, više puta rizikujući svoj život

Ustavni sud Crne Gore prihvatio je dvije žalbe službenika ANB-a Petra Lazovića,  koje se odnose na odluku prvostepenih i drugostepenih sudova na jemstvo i na odluku o pritvoru, saznaje portal Dan. Pomenute žalbe predao je ranije advokat Nikola Martinović.

(VIDEO) Petar Lazović: Osjećam se osuđeno bez dokaza, radio sam časno i rizikovao svoj život

Kako je kazao  za portal Dan advokat Nikola Martinović, Ustavni sud je utvrdio i da su Petru Lazoviću povrijeđena prava u odnosu na određivanje pritvora, na razloge određivanja i produživanja istog.

Time je Ustavni sud ukinuo rješenje Višeg suda kojim se odbija jemstvo od 6,2 miliona eura koje je ponuđeno za ukidanje pritvora kako bi se branio sa slobode. Predmet je vraćen Višem sudu na ponovni postupak i odlučivanje. Na osnovu toga, Viši sud  mora dokazima i opravdati opasnost od bjekstva.

Podsjećamo, 24. februara održana je kontrola optužnice u predmetu u kojem je optužen i Petar Lazović. Lazović je tada kazao da je svoj posao obavljao časno i u skladu sa zakonom, više puta rizikujući svoj život. On je ukazao i na to da ga SDT optužnicom povezuje sa kavačkim klanom čije je pripadnike najviše od svih drugih kriminalnih grupa hapsio i radio na istragama protiv njih.

Podsjećamo, Petar  Lazović, koji je uhapšen u julu, osumnjičen je za pripadnost kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, šverc droge i oružja. 

Optužnicom je obuhvaćeno više osoba. Hapšenje je uslijedilo nakon medijskih objava da je EUROPOL  upozorio nadležne organe na moguće kriminalne aktivnosti Lazovića. Tada je objavljena i "SKY" komunikacija za koju se navodi da je u njoj sa kavčanima učestvovao Petar Lazović.Lazović je pred tužiocem negirao te optužbe.

Na optužnici su i Radoje Zvicer, Ljubo Milović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:23