/ foto: lazar ružić
12/01/2024 u 14:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

VDT: Nema osnova za krivično gonjenje zbog bombe u holu Osnovnog suda

Nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, utvrđeno je da je u navedenom događaju od strane lica M.B. aktivirana ručna bomba M75, kojom prilikom je više lica zadobilo tjelesne povrede, a lice M.B. smrtno stradalo

Više državno tužilaštvo u Podgorici, u predmetu formiranom povodom aktiviranja eksplozivne naprave u zgradi Osnovnog suda i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, 03. marta 2023. godine, preduzelo je sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja.

Osnovni sud: Stradali Bulatović nije imao zakazano suđenje, niti je bio pozvan

Kako su naveli,  u tom cilju saslušan veći broj svjedoka, pribavljeni su materijalni dokazi u vidu snimaka i analize video nadzora, obavljeno je DNK, trasološko, hemijsko i PEH vještačenje, vještačenje po vještaku iz oblasti od zaštite od požara, eksplozija i eksplozivnih sredstava. 

(FOTO/VIDEO): Bulatović se raznio bombom u holu Osnovnog suda, povrijeđeno osam osoba

- Nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, utvrđeno je da je u navedenom događaju od strane lica M.B. aktivirana ručna bomba M75, kojom prilikom je više lica zadobilo tjelesne povrede, a lice M.B.  smrtno stradalo. Kod nesporne činjenice da su povrijeđena lica kritičnom prilikom zadobila povrede od aktiviranja ručne bombe od strane lica koje je tom prilikom smrtno stradalo, to je tužilaštvo ocijenilo da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja, protiv bilo kojeg lica za bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti- navodi se u saopštenju.

U podgoričkom Osnovnom sudu tada je aktivirana eksplozivna naprava, a stradao je Mladen Bulatović iz Podgorice dok je povrijeđeno osam osoba. Prema tada prvim rezultatima istrage Bulatović je aktivirao bombu prije nego je došao do policijske kontrole.

- Oko 11:35h na ulazu u zgradu Osnovnog suda u Podgorici M.B. je aktivirao najvjerovatnije ručnu bombu kojom prilikom je smrtno stradao, dok je osam lica, prema do sada raspoloživim informacijama, povrijeđeno- rečeno je ranije iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:33