Čamgoz priveden kod tužioca, privođenje Čamgoza / - FOTO: ŽELJKA BOJANIć/DAN PORTAL
31/01/2024 u 09:01 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Camgoz priveden kod tužioca: Pojačane mjere bezbjednosti

Policija sumnja da je Binali prilkom osnivanja pravnog lica Lion & d.o.o Budva, upotrijebio lažnu tursku ispravu sa njegovom fotografijom, sa imenom Mehmet Alibajhan

Turski državljanin, koji je označen kao bezbjednosno interesantno lice, Binalij Camgoz (40) priveden je u ODT na saslušanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Kod zgrade ODT pojačane su mjere bezbjednosti, prisutan je veći broj službenika policije koji su pod pancirima. Blokiran je saobraćaj u ulici ispred ulaza u tužilaštvo.

Angažovano je oko 30 pripadnika Interventne jedinice i Protivterorističke jedinice policije. Primjetno je i prisustvo policije na okolnim zgradama.

Podsjećamo, policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) juče su uhapsili Camgoza. On je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, međunarodno traženo lice.

- Osnovano se sumnja da je Binali tokom 2022. godine prilkom osnivanja pravnog lica Lion & d.o.o Budva, posredstvom jedne knjigovodstvene agencije iz Budve, kod Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, kao pravu upotrijebio lažnu tursku ispravu sa njegovom fotografijom, sa imenom Mehmet Alibajhan čime doveo u zabludu državne službenike Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, koji su mu donijeli rješenje o registraciji naznačenog privrednog društva - naveli su juče iz MUP-a.

image

Čamgoz priveden kod tužioca, privođenje Čamgoza

- FOTO: ŽELJKA BOJANIć/DAN PORTAL
image

Čamgoz priveden kod tužioca, privođenje Čamgoza

- FOTO: ŽELJKA BOJANIć/DAN PORTAL

U kriminalnim radnjama, kako se navodi, osumnjičeni Binali Čamgoz upisan je kao suosnivač sa vlasničkom udjelom pod imenom Mehmet Alibajhan, dok je kao izvršni direktor i suosnivač upisan drugi turski državljanin.

Za njim je raspisana međunarodna potjernica od strane pravosudnih organa Turske radi vođenja krivičnog postupka za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, nanošenje povreda, prijetnje, kršenje zakona o vatrenom oružju, prouzrokovanju štete, razbojnička krađa, pokušaj ubistva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:59