08/02/2023 u 09:07 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Na osnovu informacije crnogorske policije u Tirani uhapšen bjegunac iz Gruzije

Mindia Lavasogli će biti izručen Gruziji, nakon što je Sud u Kutaisiju osudio na 12 godina zatvora

Albanska policija, u saradnji sa policijom i nadležnim organima iz Crne Gore, uhapsila je 42-godišnjeg muškarca iz Gruzije za kojim je raspisana međunarodna poternica. Policija Crne Gore je u ovoj akciji, kako navode tamošnji mediji pomogla dostavljanjem operativnih informacija.

- U Tirani je uhapšen 42-godišnji muškarac iz Gruzije, za kojim se tragalo zbog oružane pljačke. Krio se u prestonici i koristio lažni pasoš na ime Ukrajinca- piše/shqiptarja.com.

- Službe Fast Albanije, na osnovu obavještajnih informacija, kao i kao rezultat razmjene informacija sa kolegama Fast Montenegro, locirali su u Tirani, građanina koji je veoma tražen na međunarodnom nivou. Brza Albanija je uspješno razvila i finalizirala šifrovanu policijsku operaciju „Kriesori“, u okviru koje je uhvaćen i privremeno uhapšen gruzijski državljanin Mindia Lavasogli, star 42 godine, sa ciljem izručenja Gruziji- saopštila je policija Albanije.

Mindia Lavasogli (Goradze), optužen je da je bio vođa kriminalne grupe, koja se bavila uglavnom zločinima protiv bogatstva, u Gruziji i drugim zemljama. Mindia Lavasogli će biti izručena Gruziji, nakon što je ga  Sud u Kutaisiju osudoi na 12 godina zatvora, zbog krivičnih djela Ometanje profesionalne djelatnosti novinara uz prijetnje, kriminalna grupa itd.

- Njegova lokalizacija obavljena je razmjenom informacija sa kolegama iz Fast Montenegro i nastavlja saradnju za njegovo izručenje Gruziji-navodi a2news.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:01