Sprovođenje Jelene Perović / - ŽELJKA BOJANIć
17/04/2024 u 16:13 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Perović sprovedena iz zgrade SPO na dalje postupanje

Jelena Perović, direktorica ASK, nakon što je uhapšena jutros i privedena u zgradu SPO, uz pratnju policije sprovedena je na dalje postupanje.

Nju nadležni organi sumnjiče za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Podsjećamo, Perović je uhapšena jutros na radnom mjestu.

(FOTO) Uhapšena Jelena Perović

- Nakon pretresanja kancelarije i službenog vozila, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su lišili slobode J.P, direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije, zbog osnova sumnje da je, tokom prošle i do aprila ove godine, učinila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja - saopštio je danas državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva SPO pretresa ASK: SDT navodi da još niko nije uhapšen

Iz SDT je saopšteno da sve aktivnosti koje su u nadležnosti specijalnog državnog tužioca u ovom slučaju preuzima Vrhovni državni tužilac.

(FOTO/VIDEO) SPO pretresa vozilo Jelene Perović

- U cilju istinitog informisanja zainteresovane javnosti, a povodom medijskih izvještavanja i izjava drugih društvenih činilaca, obavještavamo da glavni specijalni tužilac u bilo kom smislu nije postupao, niti će postupati u predmetu formiranom protiv J.P, direktorice Agencije za sprječavanje korupcije, a iz razloga jer je, nakon formiranja predmeta, na njegov zahtjev, vrhovni državni tužilac preuzeo da neposredno vrši sva ovlašćenja i preduzima sve radnje za koje je zakonom ovlašćen glavni specijalni tužilac, a sve u skladu sa članom 133 Zakona o Državnom tužilaštvu - saopštio je Radonjić.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 19:03