/ FOTO: RCUD
19/01/2023 u 15:32 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Potraga za dječakom: Sjutra dižu dronove, najveća nada ronioci

Sjutra očekujemo stabilizaciju vremena, nadamo da će nam more dozvoliti da pregledamo priobalni dio oko stijena i mula gdje se nalaze podvodne pećine, kazao je Mijajlović

Potraga za dječakom, kojeg je u Herceg Novom talas povukao u more, danas je završena pretragom zaliva, a biće nastavljena sjutra. Kako je kazao za portal Dan Žarko Lukišć  iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanje lukama, pretražen je kompletan dio hercegnovskog zaliva, od Kumbora, Zelenike, Meljina, Škevra, Sutorine do rta Kobile i Rosa.

- Pretraženo je kompletan zaliv. Nadletao je i vojni helikopter. U tom dijelu vršio je pretragu dva puta. Takođe su ronioci iz Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele vršili pretragu. Mutna je voda strašno, a oni su ronili na 11 metara kamerama, ali vidljivost je do ispod jednog metra. Pojačali smo pretragu sa dva skutera- istakao je Lukšić.

Kako je kazao, došlo je šest državnih plovila, mornarice Crne Gore, sektora Granične policije, Lučke kapetanije Kotor i plovila Uprave pomorske sigurnbosti i tri privatna plovila.

image
FOTO: RCUD

- Sutra planiramo pojačanu pretragu plovilima i podršku vazduhoplova, još najmanje dva plovila. Obzirom da je prestao vjetar vidjećemo da koristimo dronove, a naša nada su ronioci. Vremenski uslovi nam nisu naklonjeni zbog talasa i mutne vode- istakao je Lukšić.

Iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela, Danilo Mijajlović, kazao je takođe da je potraga danas završena i da će sjutra biti nastavljena.

- Upravo smo završili sa današnjom pretragom. I danas smo imali loše uslove ronjenja, velike talase i slabu vidljivost . Sjutra očekujemo stabilizaciju vremena tako da se nadamo da će nam more dozvoliti da pregledamo priobalni dio oko stijena i mula gdje se nalaze podvodne pećine- istakao je Mijajlović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:41