/ foto: srđa boljević
02/11/2023 u 07:19 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danas izricanje presude tužiteljki Lidiji Mitrović

Ona je tokom detaljnog iznošenja odbrane na početku ovog sudskog postupka objasnila da je u skladu sa Zakonom primjenjivala institut odgođenog krivičnog gonjenj

U Višem sudu u Podgorici za danas je zakazano izricanje presude u predmetu kojim je obuhvaćena specijalna državna tužiteljka Lidija Mitrović. Ona je od strane SDT-a osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja. 

Završne riječi - Mitrović: Presuda može biti samo oslobađajuća, to nalaže zakon

Podsjećamo, na prethodnom ročištu tokom završnih riječi Mitrović je kazala da je u zakonitom postupku i u skladu sa tužilačkim ovlašćenjima, uvjerenjima i znanjem odbacila prijave za utaju poreza i doprinosa protiv četri fizička i jednog pravnog lica. 

Ona je tokom detaljnog iznošenja odbrane na početku ovog sudskog postupka objasnila da je u skladu sa Zakonom primjenjivala institut odgođenog krivičnog gonjenja i da su stranke postupile po rešenju SDT i da su nadoknadile štetu koja je učinjena. 

(VIDEO) Tužiteljka Mitrović: Nikog nisam privilegovala, 7 i po miliona je vraćeno državi

- Apsolutno ne priznajem izvršenje krivičnog djela i krivicu. Čula sam šta mi se stavlja na teret i iznenađena sam da sam ovoj u poziciji. Neosnovan je i zlonamjeran ovaj optužni akt. Odbacujem svaku sumnju da sam bilo koga privilegovala. Radila sam sve u skladu sa zakonom- kzala je na prvom ročištu pred sudom Mitrović.

Podsjećamo, Specijalno tužilaštvo je 19. maja 2023. predalo optužni akt protiv Lidije Mitrović jer je, kako SDT sumnja, kao javna funkcionerka, protivpravnim iskorišćavanjem svog položaja pribavila korist Nikoli Peroviću, Suzani Mihailović, Predragu Raičkoviću, Zahudinu Buliću i Marini Vujošević. 

- Tako što je u periodu od 4. novembra 2020. godine do 31. decembra 2021. godine protiv njih odbacila krivične prijave i odložila krivično gonjenje za krivično djelo utaja poreza i doprinosa za koje je zaprijećena kazna od jedne do šest godina zatvora - raniji je stav tužilaštva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 15:00