Suđenje Vesni Medenici i grupi - 29.3.2024. / - BOJANA BOžOVIć /PORTAL DAN
29/03/2024 u 09:40 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Suđenje Medenici odloženo 15. put: Odbrana će se žaliti na odluku da Bakoču sude u odsustvu

U Višem sudu u Podgorici danas je 15. put odloženo suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i drugim optuženima.

Okrivljeni Luka Bakoč nije pronađen, a sudija Nada Rabrenović kazala je da je rješenjem Višeg suda od 27. marta odlučeno da mu se sudi u odsustvu. Međutim, to rješenje nije pravosnažno i stranke u postupku imaju pravo na žalbu u roku od tri dana od dana prijema rješenja. Sudija Rabrenović je pojasnila da rješenje o suđenju u odsustvu još nije uručeno strankama, te odložila glavni pretres za 18. april u 8.30 sati.

Podsjetimo, okrivljeni Bakoč nije se pojavio na ročišta zakazanom za 31. januara, zbog čega mu je sud odredio pritvor, a policija po naredbi suda raspisala prvo lokalnu, zatim i nacionalnu potjernicu za njim. Njegov branilac, advokatica Dina Šabotić kazala je u izjavi za medije da još uvijek ne postoji informacija gdje je Bakoč, navodeći da joj se i dalje ne javlja.

- Rješenje o suđenju u odsustvu nisam primila, tako da konkretno danas ne mogu reći koji su razlozi za donošenje rješenja. ALi svakako smatram da nisu ispunjeni razlozi koji bi omogućili donošenje takvog rješenja. Ali kako nemam uvid, ne mogu se sad tačno izjasniti, navela je Šabotić.

Ona je dodala da će se žaliti na to rješenje, jer smatram da nisu ispunjene uslovi, imajući u vidu da postoje zakonom jasno propisane uslovi kada se sudi u odsustvu osumnjičenomč.

-  Ali malo bi bilo neumjesno sad da govorim dok ne vidim tačno obrazloženje, istakla je ona.

Kako je dalje navela, vjeruje da Bakoč živ.

- Ne postoji sad neki razlog da sumnjamo u te stvari, međutim, zabrinutost svakako stoji i ja se iskreno nadam da će se on javiti. Meni prvo nadam se, ili sudu, nije bitno, samo je bitno da se pojavi. Jer ja vjerujem u njegovu nevinost i smatram da mogu da je dokažem i potrudiću se da dokažem da on nije kriv za djelo koje mu stavlja na teret. Smatram da je sva ova situacija, nažalost, samo otežavajuća po njega, jer kad se sudi u odsustvu nekom osumnjičenom, baca se sumnja na stvarnu eventualnu krivicu, navela je Šabotić.

image

Suđenje Vesni Medenici i grupi - 29.3.2024.

- BOJANA BOžOVIć /PORTAL DAN
image

Suđenje Vesni Medenici i grupi - 29.3.2024.

- BOJANA BOžOVIć /PORTAL DAN

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija PetrovićaBojana Marka PopovićaMarka VučinićaMilorada Medenice, Luke Bakoča, Petra MilutinovićaIvane KovačevićRadomira RaičevićaMarjana BevenjeSteva Karanikića Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić. Optužnica je podignuta za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja. 

Nakon što je sud usvojio predlog odbrane, Vesni Medenici i suspendovanoj sutkinji Privrednog suda Milici Vlahović-Milosavljević sudi se u odvojenom postupku. Vlahović se tereti da je kao službeno lice i javni funkcioner, sudija Privrednog suda Crne Gore, krajem 2018. i početkom 2019. godine pod pritiskom bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice zloupotrebila službeni položaj.

Odloženo suđenje Medenici i drugima: Bakoča policija nije našla i nije registrovano da je prelazio granicu

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:16