ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC / - ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
27/10/2023 u 07:46 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Višem sudu ponuđena jemstva: Za slobodu Božovića 1.305.110, a Kneževića 767.160 eura

Knežević je uhapšen 22. marta, a Milo Božović 13. aprila po nalogu Specijalnog tužilaštva a zbog sumnje da su bili dio kavačke kriminalne organizacije

Višem sudu u Podgorici ponuđena jemstva za predsjednika opštine Budva Mila Božovića i službenika Uprave policije Dejana Kneževića, potvrđeno je za portal Dan iz Višeg suda. Tako je za njihovu slobodu ponuđena garancija od  ukupno 2.072.270 eura u nekretninama i gotovini.

Za Božovića je ponuđena hipoteka na nekretnine čija je vrijednost 1.185.110 eura. Zatim je jedna kompanija iz Nikšića nikšićka  ponudila  još 120.000 eura u gotovini. Za Deja  Kneževića njegovi prijatelji  ponudila su imovinu vrijednu 767.160 eura.

Podsjećamo, oni su obuhvaćeni optužnicom  za članstvo u kriminalnoj organizaciji koju su navodno  formirali Mileta Ojdanić i Ljubo Milović radi šverca droge, pranja novca, nedozvoljenog držanja oružja, odavanja tajnih podataka.

Knežević je uhapšen 22. marta, a Milo Božović  13. aprila  po nalogu Specijalnog tužilaštva a zbog sumnje da su bili dio kavačke kriminalne organizacije.

Pored Božovića, Kneževića, Ojdanića i Milovića na optužnici Specijalnog tužilaštva  nalaze se i Radoje Zvicer, Ivan Stamatović, Nebojša Bugarin, Petar Lazović, Milan Popović, Miloš Mišurović, Marko Novaković, Ivan Nikolić, Goran Stojanović, Božidar Jabučanin, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčet, Tihomir Adžić, Filip Zindović (koji se ranije prezivao Kljajević), Darko Knežević, Ivan Mijatović i Dražen Milović.

Prema navodima optužnice, Knežević je imao zadatak da kao funkcioner Uprave policije Crne Gore kriminalnoj organizaciji odaje povjerljive podatke u vezi sa aktivnostima i predmetima koji se tiču krijumčarenja kokaina ove ali i suprostavljene škaljarske kriminalne grupe.

Specijalno tužilaštvo tereti Božovića da je kao poslanik u Skupštini Cme Gore i član Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore imao zadatak da prikuplja informacije za potrebe i korist kriminalne organizacije. Prema navodima optužnog akta, Božović je učestvovao i u švercu tri pošiljke kokaina ukupne težine oko tonu i po, a njegov udio iznosio je 140 kilograma.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
31. maj 2024 16:16