Ilustracija / - FOTO: D.S.
04/03/2024 u 15:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za vikend 52 saobraćajne nezgode, šestoro teško povrijeđeno

Lakše tjelesne povrede zadobilo je 19 lica

Tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirane su 52 saobraćajne nezgode u kojima je šest lica je zadobilo teške, a 19 lica lake tjelesne povrede.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 168 prekršajnih prijava, izdali 1.034 prekršajna naloga, privremeno oduzeli 16 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

- Slobode je lišeno 56 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, od čega su lišena slobode 33 vozača zbog vožnje pod pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji većoj od 1g/kg, 15 vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, kao i osam vozača zbog počinjenih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima - navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Kako se dodaje, ukupnog broja lica lišenih slobode u saobraćaju u petak, subotu i nedjelju, 19 vozača je slobode lišeno u Podgorici, a po pet vozača lišenih slobode u Pljevljima, Baru, Budvi i Bijelom Polju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:25