/ - "ZA BUDUćNOST CRNE GORE"
12/09/2023 u 15:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ZBCG: Tuneli se kopaju, a sudstvo se češlja

Nervozna izjava predsjednika Višeg suda Borisa Savića da, navodno, ništa iz depoa nije ukradeno je samo pokriće za neviđenu bruku koju su doživjeli sudstvo i crnogorske institucije, kažu iz koalicije

Najnoviji skandal sa tunelom do Višeg suda podsjeća na scene iz serije “Narkosi” i govori da je ovakva Crna Gora obećana zemlja narko klanova. Zarobljeno sudstvo u kandžama mafije je toliko “zaboravilo” na svoj posao da je neko duži vremenski period mogao ležerno preturati po sudskom depou i tamo raditi šta mu volja, ocijenjeno je iz koalicije Za budućnost Crne Gore ZBCG.

“Očigledno da pravosuđe nema kontrolu ni nad papirima i dokazima, a imaju nad ljudskim sudbinama i životima. Jer kako drugačije objasniti da je neko uspio uz pomoć tehnike iskopati tunel usred centra Podgorice, da to niko ne vidi i ne čuje, a da pritom ne postoji ozbiljna zaštita depoa? Tako nešto, izgleda, ima samo u filmovima i u ovoj zemlji gdje klanovi slobodno kopaju ispod gradova tragajući za svetim kriminogenim gralom”, ističi iz ZBCG.

Prema njihovim tvrdnjama nervozna izjava predsjednika Višeg suda Borisa Savića da, navodno, ništa iz depoa nije ukradeno je samo pokriće za neviđenu bruku koju su doživjeli sudstvo i crnogorske institucije.

“Možemo samo zamisliti šta je sve moglo biti otuđeno, a ukoliko nije ništa odnijeto, da li je možda zamijenjeno ili unešeno nešto čega dosad tamo nije bilo? Ko zna koliko postoji takvih tunela po Crnoj Gori, ovo je tek prvi otkriveni. Preko raznih tajnih prolaza su mnogi nosili svašta na skrivene lokacije i račune po svijetu i uvijek u svrhu pljačkanja države i građana”, napominju u ZBCG.

Sada je, kažu u toj koaliciji, jasno zašto od 2020. godine smeta učešće koalicije Za budućnost Crne Gore u vlasti i zašto se stagnira u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Posebno su svjesni oni iz DPS-a, koje vrijeđa ulazak ZBCG u Vladu, da bi od njihove kriminalne grupe ostali samo dugmići. Znaju vrlo dobro da bismo stali na kraj svim kopačima tunela koji drže sve poluge moći i koji su ojadili Crnu Goru. Sa našim političkim savezom u vlasti, nove tunele bi mogli samo da sanjaju”, zaključuju u ZBCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:22