Ilustracija / B.Jelovac
31/10/2023 u 11:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zbog šumske krađe krivično će odgovarati tri osobe u Pljevljima

Napravljena je šteta privatnim vlasnicima i Upravi za gazdovanje šumama i lovištima u iznosu od oko 33.150 eura

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odeljenja bezbjednosti Pljevlja u nastavku aktivnosti na suzbijanju ilegalne eksploatacije i bespravnih aktivnosti u šumarstvu (ekocid, šumska krađa, korupcija u šumarstvu i dr.) podnijeli su krivične prijave protiv tri lica koja se terete za šumske krađe čime je napravljena šteta privatnim vlasnicima i Upravi za gazdovanje šumama i lovištima u iznosu od oko 33.150 eura.

- Naime, policijski službenici Odeljenja bezbjednosti Pljevlja podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima krivičnu prijavu protiv S.R. (67) zbog sumnje da je počinio krivično djelo šumske krađe na način što je u prethodnom periodu, u lugarskom reonu „Kotlajići“- Opština Pljevlja, u privatnoj šumi vlasništva drugog lica, radi krađe, posjekao stabla smrče ukupne bruto mase 9.323 m3, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, pljevaljska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv V.V. (74) zbog sumnje da je počinio krivično djelo šumske krađe na način što je u prethodnom periodu u lugarskom reonu Maočnica u državnoj šumi Opštine Pljevlja bespravno posjekao radi krađe pet stabala ukupne bruto mase 7.23 m3.

Nadalje, zbog istog krivičnog djela krivična prijava podnijeta je i protiv D.V. (58). On je, kako se sumnja, u lugarskom reonu Kraljeva Gora – Bunetina – Opština Pljevlja, oborio radi krađe pet nadoznačenih stabala sušike smrče u količini od 12.56 m3 bruto drvne mase.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 06:09