/ ILUSTRACIJA: UP TVITER
05/12/2022 u 14:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola uhapšeno 37 vozača

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju

Saobraćajna policija je u danima vikenda na crnogorskim putevima evidentirala 43 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške tjelesne povrede, a deset lica je zadobilo lake tjelesne povrede.

- U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su podnijeli 244 prekršajne prijave, izdali 630 prekršajnih naloga, oduzeli 17 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola policijski službenicu su lišili slobode 37 vozača, od čega  je njih 15 vozača u Podgorici. Podgorička policija je lišila slobode O.B. (27) državljanina Republike Turske, koji je prošao na dva crvena svijetla u intervalu manjem od 10 minuta, a potim se nije zaustavio na znak za zaustavljanje. Kontrolom ovog lica utvrđeno je da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1.11 g/kg. On je potom omalovažavao policijske službenike. Njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u visini od 1.600 eura. Službenici policije su u Nikšiću lišili slobode R.R. (68) koji je kao vozač učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, a kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.67 g/kg.Osim toga, policija je u Mojkovcu lišila slobode G.F. (47) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 2.17 g/kg- naveli su iz policije.

 Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. februar 2023 03:39