Aleksandra Šofranac / GRAĐANSKA CRNA GORA
27/09/2022 u 17:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Građanska Crna Gora odustala od izbora u Baru

Neću dati legitimitet izborima koji su čista farsa političkih manipulatora, kazala je Aleksandra Šofranac, predsjednica Građanske Crne Gore, opštinskog odbora Bar

Danas je bio poslednji dan za predaju liste i davanje legitimiteta lokalnim izborima u Baru. Opštinski odbor Bar Građanske Crne Gore je, na predlog predsjednice Aleksandre Šofranac, jednoglasno donio odluku da svojim ne učešćem ne da legitimitet predstojećim lokalnim izborima, na kojima će učestvovati političke partije koje se jedino bore za svoje lične i partijske interese, što pokazuje i crnogorska politička scena. Na ovim izborima kao i na svakim zadnjih 30 godina, jedini gubitnici su gradjani koji finansiraju izbore poslije kojih padaju sva lažna obećanja o socijalnoj pravdi i jednakosti, o vladavini prava i bilo kakvoj boljoj budućnosti naše djece i boljem životnom standardu građana. Urušili su nam državne institucije, zadužili nas i doveli pred ponor beznadja nad kome su građani prinuđeni da prodaju svoj glas za 50-100 eura ili za nadu da će dobiti radno mjesto negdje u lokalnoj ili državnoj upravi i preduzeću, čija radna mjesta državni budžet koštaju preko milijardu eura na godišnjem nivou, koje država nema, već vlast zadužuje državu da bi na aparatima održavala svoje glasačko tijelo, dok politički lideri ubiraju procente od investicija ili prodaje državne imovine i interesa.

- Iz mnoštva razgovora sa građanima sam zaključila da nemaju nikakvog povjerenja u političke partije i njihovu dobru namjeru spram njih. Tako da su me naveli na razmišljanje kako oduzeti legitimitet svim političarima i pozvati sve na odgovornost i pred zakonom i pred narodom za sva nepočinstva koja su učinili i koja čine nad građanima i nad državom. Bilo kakvi protesti ili pobune ne bi urodile plodom ali za izbore su gradjani ti koji uzimaju ili daju vlast, pa sam pored ne učešća na izborima odlučila da iskoristim svoje građansko pravo izlaskom na izbore ali ovaj put da poništim glasački listić sa jednim velikim “X” i ne učestvujem u političkoj obmani građana.

Zahvaljujem svim sugradjanima koji su mi svojim potpisom dali podršku i svim onim koji su mi dali povjerenje i založili svoje ime i prezime na odborničkoj listi, kako bi zajedno realizovali, već objavljene programske ciljeve GCG OO BAR, koji su u najvećem dijelu usmjereni na depolitizaciju sistema lokalne samouprave i socijalnu jednakost i bolji standard zivota gradjana sa posebnim akcentom na djecu. Posebno im zahvaljujem na podršci za neučešće i ne davanje legitimiteta ovim izborima, iako su uložili svoje vrijeme i trud na promociju i prikupljanje potpisa - kazala je šofranac.

Ne davanjem legitimiteta predstojećim izborima, i svim budućim izborima koji ne vode depolitizaciji državnog sistema što je ključni problem zašto živimo u beznadju, neće biti kraj našoj borbi za Crnu Goru državu svih gradjana koji će zivjeti u socijalnoj jednakosti, i uživati sva prava i bolji životni standard bez obrzira na nacionalnu ili vjersku opredijeljenost, kao i državu vladavine prava koja će biti u službi građana a ne političara i njihovih ličnih i pratijskih interesa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:01