/ - KABINET PREDSJEDNIKA
08/06/2023 u 11:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Zloupotreba institucija u kampanji ozbiljan rizik

On je kazao da se pravda može postići jedino kroz nezavisno djelovanje pravosuđa

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović pozvao je sve političke aktere da ulože dodatni napor u cilju mirnog završetka izbornog procesa.

- Promjene koje su se desile u Crnoj Gori imaju za cilj vraćanje povjerenja građana u institucije, posebno u izborni i pravosudni sistem, i na tom putu, svaka zloupotreba institucija u izbornoj kampanji predstavlja ozbiljan rizik da se ponište postignuti rezultati - poručio je predsjednik države.

Milatović je na Tviteru napisao da se pravda može postići jedino kroz nezavisno djelovanje pravosuđa.

- Pozivam sve političke aktere da ulože dodatni napor u cilju mirnog završetka izbornog procesa. Očekujem da nadležne institucije rade nepristrasno, doprinoseći stabilnosti zemlje i očuvanju pravnog poretka - napisao je Milatović.

Milatović se na Tviteru oglasio nakon optužbi koje su prethodnih dana saopštili čelnici Vlade, a na osnovu pisma koje je premijeru Dritanu Abazoviću uputio uhapšeni “kralj kriptovaluta” Do Kvon, a u kojem iznosi optužbe na račun lidera Evrope sad Milojka Spajića. 

Podsjetimo juče je održana i sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost.  Članovi Vijeća  poručili su da od Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) očekuju da razjasni u kakvom su poslovnom odnosu bili lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić i uhapšeni “kralj kriptovaluta” Do Kvon.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 23:22