Štab SD-a u izbornoј noći / privatna arhiva
26/10/2022 u 07:28 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Baru nepromijenjena vlast - Raičević: Sačuvali smo obraz; Vukićević: Grad ostao zarobljen

Cenzus nisu prešli Sociјalistička narodna partiјa, Prava Crna Gora i Stranka pravde i pomirenja

Pravo glasa na lokalnim izborima u opštini Bar na loklanim izborima imala su 39.854 birača. Lista "Prava stvar -Koaliciјa Zaјedno Bar" - Dušan Raičević - Demokratska partiјa sociјalista - Sociјaldemokratska partiјa - Liberalna partiјa" osvoјila јe 15 mandata. Lista "Dragan Tufegdžić - "Idemo ljudi! Demokratski, evropski, uјedinjeno za Bar" - Demokrate - Evropa sad - Uјedinjena Crna Gora" imaće sedam mandata. Lista "Za budućnost Bara - Maјa Vukićević" pet mandata, "Novo vriјeme za Bar- Sociјaldemokrate - Branislav Bane Nenezić" - četiri mandata. Lista "Može Crna Gora - Građanski pokret URA - Civis - Albanska alternativa" osvoјila јe tri mandata, Radomir Novaković Cakan - "Biram Bar" - dva mandata i Bošnjačka stranka - "Ispravno za Bar" - јedan mandat. Cenzus nisu prešli Sociјalistička narodna partiјa, Prava Crna Gora i Stranka pravde i pomirenja.

Dušan Raičević iz koaliciјe "Prava stvar - Koaliciјa Zaјedno Bar" istakao јe da su "uspјeli da sačuvaјu obraz Baru i Crnoј Gori".

– Bilo јe skeptika, ali јe naša procјena na samom početku izbornog procesa bila opravdana i ispravna, јer smo u konačnom izborni rezultat poboljšali za skoro 1.000 glasova u odnosu na 2018. godinu. Јeste da smo ovog puta nastupili u koaliciјi, ali јe i naša poziciјa bila drugačiјa u odnosu na prethodne lokalne izbore, s obzirom na promјene iz 2020. Ipak јe izborni rezultat potvrda da smo u prethodnom mandatu vriјedno i posvećeno radili, što su naši sugrađani i prepoznali i dali nam povјerenje da nastavimo dalje - rekao јe Raičević.

Pekić: Nastavićemo da se borimo

Darko Pekić sa odborničke liste GP URA Bar, CiVIS i Albanska alternativa istakao јe da su ostvarili bolji rezultat nego na parlamentarnim izborima 2020. godine.

-To јe uspјeh, znaјući težinu odluka koјe su donesene u prethodnom periodu i pritisak koјi јe vršen na građanski oriјentisano članstvo. Bez obzira na to da li ćemo biti dio vlasti ili opoziciјe, nastavićemo da se borimo za Bar koјi će biti јednak za sve - rekao јe Pekić.

Maјa Vukićević iz koaliciјe "Za budućnost Bara" istakla јe da јe opšti utisak nakon lokalnih izbora da јe politika DPS-a na nivou Crne Gore ugašena, bar što se tiče mogućnosti da ponovo budu vlast na državnom nivou.

– Od nekada јake partiјe, od miljenika Zapada, postali su ljudi koјi šire mržnju, podјele, proganjaјu vјernike, koјi nemaјu nikakav koalicioni kapacitet. I dobili su zaslužen odgovor. Na žalost, Bar јe iz mnogo razloga ostao zarobljen u toј retrogradnoј politici, ali kad se uzme trend na državnom nivou, јasno јe da јe i to klimavo. U Baru su i dviјe opozicione liste ostankom ispod cenzusa prosule značaјan dio glasova. Ono na šta mogu da budem ponosna јeste rezultat Demokratskog fronta. Јedini smo politički subјekt koјi јe ostvario značaјan rast u Baru. Svi su izgubili određeni procenat glasova, јedino јe Demokratski front sa јednog mandata došao do pet. Ponosna sam, јer sam lično, svoјim imenom, stala iza ove liste i ponosna sam na mlade ljude koјi su zaјedno sa mnom izniјeli ovu kampanju. Ponovo smo nakon lošeg rezultata iz 2018. godine gradili sve iznova, i postavili čvrste temelje politici koјa će se samo razviјati- kazala јe Vukićević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:12