08/06/2023 u 11:09 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO INTERVJU) Vučurović: Nadam se da PES neće vratiti DPS na pozicije odlučivanja

Navodi da je u glavnom fokusu kampanje izborne liste "Za budućnost Crne Gore" defenitivni obračun sa DPS-om

Postoje neke političke organizacije koje bi možada mogle da revitalizuju i vrate DPS na pozicije odlučivanja. Pribojavam se da bi to mogla biti koalicija Poktreta Evropa sad (PES)  i Demokratske partije siocijalista (DPS), saopštio je Jovan Jole Vučurović kandidat za poslanika na listi "Za budućnost Crne Gore".

On je u emisiji "Intervju" na veb TV-u portala Dan kazao da je država prošla turbulentan period te da građani očekuju stabilnost.

- Nakon 11. juna, ako bude političke logike i trezvenosti, mogla bi da se formira jedna ubjedljiva većina koja bi mogla da rješava sutuacije vezane za sudstvo, tužilaštvo, neke ustavne promjene. Naslućujem da to neće ići tako lako- rekao je on.

Smatra da DPS nije reformisan i nada se da PES neće uraditi takav potez koji bi, kako ocjenjuje, bio katastrofalan.

- Postoji takav pritisak i unutar samog PES-a- kazao je Vučurović.

Smatra da je DPS srušen, ali ne i strukture te stranke u instutucijama.

- Glavne poluge starog režima i dalje su u institucijama i ne dozvoljavaju da one profunkcionišu. Sa određenom sumnjom gledam na sve što radi SDT Novović, nisam toliko oduševljen, istina je da imamo neke pomake i rezulatete u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali nisu procesuirani glavni ljudi - Milo Đukanović, Duško Marković, poslanici DPS-a, Zoran Lazović- rekao je on.

Navodi da je u glavnom fokusu kampanje izborne liste "Za budućnost Crne Gore"  defenitivni obračun sa DPS-om u sudstvu, tužilaštvu, policiji i tajnoj policiji.

-Nudimo da kroz funkcionisanje u izvršnoj vlasti te strukture nekako uklonimo iz tkiva Crne Gore kako bi država mogla da funkcioniše- kazao je on.



Vučurović je rekao da se nakon 30. avgusta smanjio stepen diskriminacije prema srpskom narodu u Crnoj Gori.

- Srbi počinju da ostvaruje neka svoja prava, mogu da se zapošljavaju i budu dio rukovodećih sistema gdje pokazuju odlične rezultate, iako se proteklih 20 godina pokušala stvoriti potpuno drugačija slika. Srpski narod ima odličen prestavnike, Crna Gora može biti uspješna kada su svi narodi jednaki. Moramo da se bavimo identitetiskim pitanjima jer i to su važna, životna pitanja, mi insistiramo da se ona riješe i da krenemo naprijed. Ono što se radilo na tom polju rađeno je u inat nekome, a nije dobro na taj način praviti državu- poručio je on.

Kao moguće partnere nakon izbora Vučurović vidi PES, pobjednike od 30. avgusta i nacionalne manjine.

- Crnu Goru je kroz vjekove stvarao i srpski narod, mi smo tu da dokažemo da je Crna Gora i naša država- zaključio je Vučurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:51