Мило Ђукановић / - Европски тим за ХН
05/05/2021 u 20:37 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Немам никакву дилему да ће наша политика бити побједничка у Херцег Новом

За изборима у Херцег Новом 9. маја не гласа се само за европски пут развоја, већ се гласа и против политике која затире Црну Гору, поручио је предсједник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић, на завршној трибини Европског тима за Херцег Нови.

Ђукановић је истакао да је добро што су грађани имали прилику да виде алтернативу политици ДПС и да је сваким даном, све већем броју грађана, јасно да ако желе да на изборима гласају за своје добро и добро своје породице, треба да подрже Демократску партију социјалиста и њене коалиционе партнере.

Ђукановић се осврнуо на период вршења власти ДПС-а партије и истакао да, колико год се неко трудио, нико не може оспорити најмање три достигнута стратешка циља у правцу остваривања националних интереса.

–То су: обнова независности и повратак националног и државног достојанства, успостављање одрживе економија чиме смо се ослободили менталитета дотиране државе и очување Црне Горе као грађанског друштва", навео је Ђукановић.

Предсједник ДПС-а је навео да је током читавог тог времена Херцег Нови био високо на мапи интересовања државне политике коју је предводила Демократска партија социјалиста.

Подсјетио је да је ријешено кључно инфраструктурно питање водоснабдијева од стране Регионалног водовода, да је држава помогла стварање услова за изградњу 7 нових хотела, те да је веома много учињено у дијелу унапријеђења путне инфраструктуре и саобраћајног повезивања.

"У Херцег Новом је реализована инвестиција Портонови од 820 милиона еура, која већ сада запошљава преко 700 људи и у којој је отворен први и једини хотел Оне анд Онлy у Европи", подсјетио је Ђукановић.

С друге стране, додао је он, захваљујући готово двадесетогодишњој власти партија које сада чине парламентарну већину и на државном нивоу, Херцег Нови је стагнирао и од града који је у туристичком и културном смислу био далеко испред других, сада се налази на репу развоја црногорске обале.

"Због тога је од суштинске важности да дође до промјена не само у Херцег Новом, већ и на нивоу државне политике. Зато се 9.маја не гласа само за развој за европски пут развоја, већ се и гласа против политике која затире Црну Гору, против политике у којој великосрпски национализам пријети да прогута грађански карактер наше државе, против клеронационализма који има амбицију да од Црне Горе створи средњевјековну теократску државу", казао је Ђукановић.

Од суштинске је важности, закључио је предсједник ДПС-а, да свако ко мисли добро Црној Гори подржи Европски тим у Херцег Новом, јер ће сваки глас одговорности према државним интересима бити снажан импулс и за Црну Гору у цјелини.

"Немам никакву дилему, да ће у финалу, наша политика бити побједничка и у Херцег Новом и у Црној Гори", закључио је Ђукановић.

Поред предсједника Ђукановића, на трибини Европског тима за Херцег Нови говорили су и носилац листе др Предраг Дабовић, предсједник Општинског одбора Слободан Kрушо Радовић и одборничка кандидаткиња Теодора Шпањевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:51