pexels, илустрација
05/05/2021 u 11:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ненад Костић: Сезону спашава директна авио линија са Москвом

Руски туристи су 2019.године остварили око 50 одсто укупног броја ноћења на црногорском приморју

Свједоци смо да око наступајуће љетње туристичке сезоне постоји много неизвјесности, сматра Ненад Костић, члан Бокешког форума. Он  је казао да сезону спашава директна авио линија са Москвом.

-Исто тако знамо да од ње зависи будућност наше државе и грађана и да је на свим надлежним институцијама огромна обавеза да обезбједе услове да се "спаси што се спасти може". У том смислу неопходно је да се обезбиједи директна авионска линија између Црне Горе и Русије. Руски туристи су 2019.године остварили око 50 одсто укупног броја ноћења на црногорском приморју. Предсезона показује да је њихов одзив много слабији и сигурно условљен немогућношћу директног путовања-наводи Костић.

Принуђени су да, према ријечима Костића, углавном заобилазним путем ( преко Београда и Истамбула ) долазе у Црну Гору.

-То многоструко увећава цијену авиобске карте и пратеће трошкове као и вријеме трајања доласка те их дестимулише у одлуци да љетњи одмор проведу у Црној Гори.Ми у Бокешком Форму инсистирамо да надлежне државне институције ураде све како би успоставили квалитетан саобраћа са Русијом и сезону од које зависи наш опстанак, учиниле барем подношљивом- заклјучује Костић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:10