Dritan Abazović / - FOTO: VLADA
05/04/2023 u 12:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Abazović: Apelujem na poslanike da usvoje antimafija zakon

Poručio je i da još javnost nije čula koga bi ovaj zakon abolirao

Premijer Dritan Abazović apelovao je na sve poslanike da usvoje antimafija zakon jer da su imali taj zakon u poslednjim akcijama, za par mjeseci bi višemilionska imovina bila stavljena u funkciju građana Crne Gore.

- Žao mi je, ja se ne konfrontiram sa MANS-om iako se svakodnevno bave sa mnom i vladom. Počeo sam da sumnjam, jer da se neko suprostavlja antimafija zakonu, jer neko misli da treba se čuva oduzeta imovina Ljuba Milovića i imovina oduzeta od dvadeset ljudi iz narkokartela u Crnoj Gori i da država plaća to čuvanje, umjesto da se stavi u funkciju države. Ako neko misli da imovinu stečenu od kriminala ne treba da stavimo u funkciji građana Crne Gore, onda nek slušaju MANS, kazao je Abazović u Beranama nakon potpisivanja memoranduma o valorizaciji aeroparka u Beranama.

Poručio je i da još javnost nije čula koga bi ovaj zakon abolirao.

- Nama se još kradu šume. Ovo razumiju svi racionalni ljudi, a samo zlonamjerni ne razumiju. Počeo sam da sumnjam, mislim da neko ne želi da se kavčanima i škaljarcima odutzima imovina, dodao je on.

Abazović je naveo da niko nema ništa protiv da se mijenja ovaj zakon i da ima širi obuhvat.

- Došli smo do ovog zakona u saradnji sa međunarodnom zajednicom. Usvojite antimafija zakon, da imovinu, džipove i sve što je sad oduzeto stavimo u funkciju policije i državnog tužilaštva - ponovio je premijer.

Abazović se zahvalo Ustavnom sudu što su se, kako je dodao, probudili iz zimskog sna.

- Nek donesu odluku kako misle da treba. Mi ćemo ispoštovati i to je to. Izbori svakao moraju da se održe, ali lično mislim ukaz predsjednika države je neustavan. Mandat i prekid mandata pripada poslanicima i oni su se dogovorili da prekinu mandat Skupštini nakon inauguracije predsjednika države. Šta god donese Ustavni sud, mi ćemo ispoštovati, naveo je on novinarima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 22:28