foto: Arhiva / - FOTO: ARHIVA
05/01/2023 u 19:28 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: DF je kriv što nije došlo do formiranja Vlade

Dobićemo i novog predsjednika države i tu će se riješiti jedan veliki problem koji trenutno postoji, kazao je Abazović

Demokratski front nije uvažio ništa što su Građanski pokret URA i SNP konkretno nudili na sastanku na kom se pregovaralo o novoj Vladi., kazao je premijer Dritan Abazović tokom posjete Beranama. 

Abazović je, odgovarajući na pitanje novinara Dana, kazao da su insistirali da se definišu svi detalji.

- Mi nismo mogli da se izjasnimo na osnovu nečega čega nema. Кoliko se ja sjećam, a sjećam se dobro, i URA i CIVIS i SNP su kazali- dajte da dogovorimo sve detalje, programske pravce Vlade, njene prioritete, i naravno kadrovska rješenja, da vidimo koji će ljudi moći da učestvuju u realizaciji tog programa i onda da zakažemo sjednicu na kojoj se bira ta vlada. Demokratski front je sve izvrnuo i kazao dajte da zakažemo sjednicu. Uradili su to iako nemamo nijedno riješeno pitanje , pa ako ne bude nijedno to pitanje riješeno do 19. januara onda ćemo da dođemo i jedan drugoga optužimo zašto se nešto nije dogodilo - naglasio je Abazović.

Dodao je da vjeruje da će ipak i ova faza proći i da je, kako je naveo, najvažnije da  je završeno sa DPS politikom.

- Ali i ova faza će se prevazići. Ja ne mislim da kolege iz Demokratskog fronta i drugih političkih opcija umnogome vide različito stvari u Crnoj Gori. Svi treba da se posvetimo da radimo za dobro građana, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou. Sa poltikom DPS-a je završeno i mislim da je to najveće olakšanje za sve - istakao je Abazović

Кazao je da je dobro šro će Crna Gora ubrzo dobiti i novog predsjednika države.

- Dobićemo i novog predsjednika države i tu će se riješiti jedan veliki problem koji trenutno postoji. I mislim da onda ulazimo u proces stabilizacije – zaključio je Abazović prilikom posjete Beranama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:34