/ - KAREN MEDOKS I ABAZOVIĆ DRITAN - FOTO: VLADA CG
18/07/2023 u 14:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović i Medoks: Zahvalnost na podršci u borbi protiv kriminala i šverca cigareta

Sagovornici su razmijenili mišljenje o značaju regionalne saradnje, uz ocjenu da Crna Gora može pružiti važan doprinos na tom polju

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović primio je u oproštajnu posjetu britansku ambasadorku u Crnoj Gori Karen Medoks.

Premijer Abazović je zahvalio ambasadorki na posvećenom radu na realizaciji brojnih aktivnosti koje su bile u službi unapređenja saradnje dvije zemlje.

image
- KAREN MEDOKS - FOTO: VLADA CG

- Posebno važnom je ocijenio pruženu podršku Crnoj Gori na polju vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala, naročito sprječavanja krijumčarenja cigareta. On je pozdravio kontinuiranu i sadržajnu saradnju u oblasti sajber bezbjednosti, koja će, kako je kazao, dodatno biti osnažena primjenom Memoranduma o razumijevanju koji je potpisan u martu 2023. godine. Ambasadorka Medoks je izrazila zahvalnost na sastanku i podršci koju je Vlada Crne Gore pružila brojnim britanskim inicijativama. Istakla je da dvije zemlje dijele iste vrijednosti i ciljeve, i saglasila se da je naročito snažna saradnja ostvarena u oblasti vladavine prava, kao i na planu jačanja sajber kapaciteta Crne Gore- navodi se u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o značaju regionalne saradnje, uz ocjenu da Crna Gora može pružiti važan doprinos na tom polju.

Premijer je ambasadorki poželio uspjeh u daljem radu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:37