/ EDI RAMA I DRITAN ABAZOVIĆ
16/10/2023 u 13:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Samo bliža saradnja država Zapadnog Balkana nas može dovesti u EU

Abazović je naglasio da je Crna Gora, u cillju bližeg regionalnog povezivanja, započela projekte na poboljšanju putne infrastrukture prema svim susjednim državama

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović govorio je na Samitu lidera Berlinskog procesa tokom prve sesije „Integracija regiona u jedinstveno tržište i poboljšanje konvergencije sa EU”.

Govoreći o važnosti regionalne saradnje i poboljšanju putne infrastrukture, Abazović je naznačio da samo bliža saradnja država Zapadnog Balkana može dovesti do napretka regiona i njegovog približavanja EU.

- Pozdravio je predstojeće potpisivanje Regionalnog sporazuma o međusobnom priznavanju profesionalih kvalifikacija kao nastavka prethodno potpisanih sporazuma na posljednjem Samitu u Berlinu, što će našim građanima donijeti vrlo opipljive benefite, mogućnosti zapošljavanja i pristup tržistu rada u ostalim državama Zapadnog Balkana- navodi se u saopštenju.

Abazović je naglasio da je Crna Gora, u cillju bližeg regionalnog povezivanja, započela projekte na poboljšanju putne infrastrukture prema svim susjednim državama, što će doprinijeti većoj međusobnoj mobilnosti, a samim tim i odličnim regionalnim i dobrosusjedskim odnosima.

Komentarišući globalne bezbjednosne izazove, premijer je ponovio podršku Crne Gore Ukrajini u odbrani protiv ruske agresije. U geopolitickom kontekstu, ponovio je osudu Vlade Crne Gore napadu Hamasa na Izrael, istovremeno pozivajući na poštovanje međunaronog humanitarnog prava, poštedu civila u pojasu Gaze i dostavu humanitarne pomoći onima kojima je potrebna.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:25