/ - DRITAN ABAZOVIĆ
08/05/2023 u 11:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Sudska grana vlasti najslabija karika, iza nacionalizma stoji korupcija

On je rekao da iza nacionalizma na Balkanu stoji korupcija

Sudska grana vlasti je najveća prepreka za promovisanje pravde u Crnoj Gori, kazao je premijer Dritan Abazović nakon konferencije SEE | DEM u Budvi u organizaciji Internacionalnog republikanskog instituta.

Premijer je kazao da je tužilaštvo u boljoj situaciji.

- Nije ni tamo situacija perfektna, ali je bolja nego prije, tamo imamo neke rezultate. Mi u prethodnom periodu nismo mogli da dođemo do najjedonstvanije stvari, a to je prosta smjena vlasti. Nama je trebalo više od 30 godina da promijenimo vlast. Mi smo 2020. postali narod koji na izborima mijenja vlast, sada nema više političkih monopola. Sprovedene su reforme u policiji i u ANB-u, ali najslabija karika u državi je sudska grana vlasti- kazao je premijer.

On je rekao da iza nacionalizma na Balkanu stoji korupcija.

- Suzbijanjem korupcije narodi će se pomiriti, a mi ćemo biti fokusirani na napredak, a ne na prošlost. Iza svađa stoji želja određenih struktura da sačuvaju moć, kako se stvari budu otkrivale, građanima će biti jasno da su branili tuđe interese. Crna Gora prednjači u borbi protiv korupcije i kriminala- rekao je Abazović i dodao da gdje nema jakih institucija politički uticaj i korupcija pronalaze plodno tlo.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:48