Filip Adžić / - PORTAL DAN
17/06/2023 u 20:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Nevješto pokušavaju sakriti odnos Spajića i Do Kvona

Mi smo imali saradnju čovjeka koji pretenduje da bude premijer sa nekim ko je najtraženiji bjegunac. Mi smo imali njihovu poslovnu saradnju, njihove susrete, čak i u periodu kad je bila rapsisana Interpolova potjernica, naveo je Adžić

Nakon što je Do Kvon je pred tužiocem negirao da je učestvovao u nezakonitom finansiranju političke kampanje pokreta “Evropa Sad” Milojka Spajića, iz te stranke traže da utvrdi odgovornost svih onih koji su, kako navode, kreirali aferu. S druge strane, ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić ističe da se nevješto pokušava demantovati nešto što nije ni rečeno kako bi se, kaže, “sakrio odnos Spajića i svjetski poznatog kriminalca”.

Zbog svega, iz Pokreta “Evropa sad” očekuju da SDT slučaj dovede do kraja te da se ispita, kako kažu, odgovornost premijera Dritana Abazovića i Adzića koji su ih, podsjećaju, optuživali da je Kvon finansirao njihovu kampanju. S druge strane, Adžić ističe da to niko od njih nije ni rekao.

- Nadam se i vjerujem u SDT da će slučaj dovesti do kraja. Tako da sve osobe koje su upletene u slučaj, uključujući i premijera i ministra unutrašnjih poslova da će i oni biti pozvani da daju izvjavu u SDT kako bi se i njihova uloga demistifikovala u potpunosti, zato što građani i svi mi treba da imamo dogovornost i za izgovorene riječi, kazao je Tihomir Dragaš iz PES-a.

- Niko od nas nije rekao da je Kvon finansirao kampanju Spajića, već smo rekli da u pismu piše da Kvon ima dokaze o komunikaciji i transkacijama vezano za Spajića od strane ljudi koji su iz kripto industrije. Isto tako, navodi da je i od njega gospodin Spajić tražio da se uključi u finansiranje te kampanje, kao i da će mu za kampanju trebati nekoliko miliona eura, kazao je Adžić za TVCG, prenosi portal RTCG.

Ministar dodaje:

“Mi smo imali saradnju čovjeka koji pretenduje da bude premijer sa nekim ko je najtraženiji bjegunac. Mi smo imali njihovu poslovnu saradnju, njihove susrete, čak i u periodu kad je bila rapsisana Interpolova potjernica”.

Zaključuje da “jedva čeka” da vidi kakav će biti insitucionalni epilog ovog slučaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 10:14