Filip Adžić / - URA
15/03/2024 u 16:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Spajić bacio na koljena sektor bezbjednosti

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik u Skupštini Crne Gore Filip Adžić na današnjoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore je istakao da je premijer Milojko Spajić protivzakonitim djelovanjem bezbjednosni sektor bacio na koljena.

- Imali smo ranije situaciju u kojoj je ministar pravde Andrej Milović pokušao da diskredituje Specijalno policijsko odjeljenje(SPO) i njegovog šefa gospodina Šukovića, i na taj način pokušao da unese nemir, pometnju i da zaustavi aktivnosti koje sprovodi SPO. A sada imamo situaciju i da se premijer Spajić obračunava sa sektorom bezbjednosti i da sve čini da ga ponizi, počev od ministra unutrašnjih poslova gospodina Šaranovića - poručio je Adžić.

On je naglasio da je Spajićeva odluka nezakonita, jer je njome prekršen član 16, stav 4, Zakona o unutrašnjim poslovima koji predviđa da se v.d. direktora Uprave policije može isključivo birati na predlog ministra unutrašnjih poslova.

- Nakon toga smo čuli optužbe ministra  Danila Šaranovića na račun premijera Spajića, najavljene su krivične prijave, ako imamo takvu situaciju jasno je da postoji određeni sukob i protivzakoniti interes. Zato je interes i pravo građana da znaju šta se dešava - dodao je on.

- Ne trese se mafija od ponoćnih sjednica Vlade, nezakonitih odluka premijera, preuzimanja nadležnosti i poniženja ministra, urušavanja integriteta policijskih službenika, najavljenih krivičnih prijava protiv Vlade, upravo to hrabri i osnažuje kriminalne strukture, a sektor bezbjednosti baca na koljena - zaključio je Adžić.

Opozicioni poslanici Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore danas su predali inicijativu za kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića povodom izbora vršioca dužnosti direktora Uprave policije, koju su nakon višesatne rasprave prihvatili i drugi članovi Odbora ispred parlamentarne većine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:46