Асхот Ховакимиан и Марко Царевић / - Општина Будва
22/09/2021 u 10:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амбасадор Jермениjе Асхот Ховакимиан боравио у званичноj посjети Будви

Црна Гора и Jермениjа већ 15 година имаjу успостављене дипломатске односе и постоjи простор за унапрећење међусобне сарадње на туристичком, културном и другом плану, сагласни су саговорници

Његова уважена екселенциjа амбасадор Републике Jермениjе доктор Асхот Ховакимиан и конзул Републике Jермениjе Манвел Аветисyан боравили су у званичноj посjети предсjеднику Општине Будва Марку Царевићу, а састанку jе присуствовао и шеф кабинета Никола Jовановић.

Током састанка истакнуто jе да Република Црна Гора и Република Jермениjа већ 15 година имаjу  успостављене дипломатске односе као и да постоjи простор за унапрећење међусобне сарадње на туристичком, културном и другом плану. Предсjедник Општине Марко Царевић овом приликом честитао jе уваженом амбасадору и Jерменскоj заjедници  у Црноj Гори велики jубилеj 30 година независности и слободе. Оно што чврсто везуjе наша два народа jе чињеница да jе прво издање "Горског виjенца" штампано 1847. године у Jерменском манастиру у Бечу.

У наредном период биће интензивирана сарадња и на нивоу градова наше двиjе земље на обострано задовољство а све у циљу што боље промоциjе наших култура, традициjе, туристичких понуда као и других области – закључуjе се у саопштењу Општине Будва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:57