/ - MILOŠ BEŠIĆ -FOTO RTCG SKRINŠOT
01/11/2023 u 17:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bešić: Program Evropa sad 2 ključan za postojanje Vlade

Bešić smatra da je "Evropa sad 2" od suštinskog značaja za smisao i postojanje Vlade, kao i održavanje na vlasti same partije jer je to, kako kaže, njen idetitet

Pred novom Vladom su dva ključna prioriteta - realizacija programa "Evropa sad 2" i evropske integracije, ocjenjuje za Parlamentarni kanal TVCG politički analitičar Miloš Bešić.

Bešić smatra da je "Evropa sad 2" od suštinskog značaja za smisao i postojanje Vlade, kao i održavanje na vlasti same partije jer je to, kako kaže, njen idetitet.

- Vidjećemo koliko će uspješno da rade na tome, mislim da tu bivši Demokratski front može da pravi probleme jer im u nekoj političkoj igri ne odgovara brza i efikasna implementacija programa "Evropa 2 sad", makar dok se ne integrišu potpuno u novu Vladu, što je potpunom reknstrukcijom najavljeno za nekih godinu dana- kaže sagovornik Parlamentarnog kanala.

Kada je riječ o evropskim integracija, Bešić ne očekuje mnogo od nove Vlade.

- Vjerujem da će pokušati da naprave korake da bi pokazali da na tom planu mogu više od prethodne vlade Dritana Abazovića. Zaostatak je i u vremenu i organizaciji i postojanju kadra koji zna da radi taj posao. Mislim da će više raditi medijski, nego što će dati konkretne rezultate- kaže on.

Bešić dodaje da je nesjasno da li je Vlada manjinska ili većinska, te da ako postoji povjerenje, nema razloga da se čeka godinu na rekonstrukciju.

- Nema nikakve sumnje da će između te dvije strukture, Evrope sad i nekadašnjeg DF-a, da se odvija unutrašnja igra, gdje će pokušati da izvuku benefite iz ovog nejasnog aranmana. Dao bi prednost DF-u jer imaju više iskustva kako da odigraju utakmicu, dok Evropa sad ima jednu svježu energiju kojom to može da kompenzuje. I ne zaboravite da kao opoziciju imate DPS...- naveo je on.

On ne vjeruje da je koalicija Za budućnost Crne Gore iskreno za evropske integracije, i da je suštiski promijenila svoj stav i političko biće.... Bešić ocjenjuje da će biti situacija kada će DF morati da reaguje ili ne reaguje, te da je "sve na tananim nogama" što, dodaje, ne miriše nastabilnu vladu sa jasnim ciljevima.

Po pitanju popisa, Bešić smatra da je potreban konsenzus po svim pitanjima.

- Ako radite popis pošteno, uradite sve da otklonite sumnje neka daju DPS-u i manjinskim partijama kontrole koje je DPS njima dao 2011. godine i nema nikakvih problema- zaključuje politički analitičar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:09