Bešić / Foto: PR Centar
24/07/2023 u 19:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bešić: Vlada ne može biti stabilna ni u kom slučaju

Za Abazovića kaže da je "ušao u fazu autistično - infantilnog stanja, gdje se ljuti kao malo dijete što neće biti u vladi, jer po njegovoj vizuri sve radi kako treba i mislim da će uskoro doći na nivo Nebojše Medojevića"

Vlada ni u jednom slučaju ne može biti stabilna, a razlog za to je bivši DF koji ako ne promijeni svoje stavove iz vlasti isključuje manjinske partije, ocijenio je politički analitičar Miloš Bešić. U razgovoru za Novu M, Bešić je naveo da je Milojko Spajić u aranžman sa njima ušao neiskreno, kako bi smanjio trgovački kapacitet BS.

- Kako će Albanci biti u vlasti sa DF, kada oni pokreću inicijativu za otpriznavanje Kosova. To je veliki problem. Kako će BS biti u Vladi sa DF, kada DF relativizuje slučaj Srebrenici. Šta čemo sa uvođenjem sankcija Rusiji, mi znamo kakav je stav DF - kaže on.

Bešić smatra da Spajić sa DF-om ne pregovora iskreno, već da na taj način daju na znanje BS da imaju alternativu i da ne može da traži koliko traži.

- Politika je u pregovorima čudna stvar, kada krenete iz formalnih razloga, to nekad postane stvarno. Teško ćete usaglasiti DF i manjine, osim ako DF ne promijeni ideološki svoju politiku i o stvarima koje ih dijele na zauzme stav koji je drugačiji od onog koji tradicionalno propagiraju. To bi onda zapadne ambasade pozdravile - navodi Bešić.

Smatra i da bi bilo dobro da Demokrate dobiju sektor bezbjednosti, a to što se partije otimaju oko tog sektora, kaže dovoljno govori o stanju demokratije u zemlji.

Komentarišući odnose URA i PES-a, kaže da se nivo nepoželjnosti između njih smanjio. Za Abazovića kaže da je "ušao u fazu autistično - infantilnog stanja, gdje se ljuti kao malo dijete što neće biti u vladi".

- Jer po njegovoj vizuri sve radi kako treba i mislim da će uskoro doći na nivo Nebojše Medojevića - rekao je on. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:23